Editorial: Planeta romanilor

Autor:
Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 09:00
1620 citiri
Editorial: Planeta romanilor

Ingrijorati pana peste poate de bubuitul crizei la poarta comunitatii, liderii europeni s-au inchis intr-o camera si s-au strans la o masa, propunandu-si sa nu o paraseasca decat in momentul cand vor gasi solutia apta sa indulceasca suferintele tuturor statelor membre.

Intr-o pauza de masa, pe cand frigul le dadea tarcoale pe la glezne venind direct din inima, bucatarul a adus cazanul cu fasole si a inceput sa imparta cu polonicul in strachini. "Uite niste muci!", a strigat un lider.

Ancheta care a inceput n-a reusit sa stabileasca autorul, prin urmare s-a cerut ajutorul comunitatii europene de informatii. Care a venit cu o idee: daca se cerceteaza amprenta genetica, iese si nesimtitul la iveala.

Dupa cateva ore bune, timp in care liderii n-au reusit sa se concentreze, Sarkozy insailase deja pe un servetel volumul doi din memorii, Merkel daduse deja cateva telefoane la Moscova, iar Brown tinuse deja cateva prelegeri despre vreme.

"Voila!", se auzi un strigat victorios, si liderii din est scapara tablele sub mese. Verdict: mucii apartin unei natiuni care are un cromozom vorbaret, dar fara legatura cu neuronii, alt cromozom fomist, dar cu toate astea cam puturos, alt cromozom smecher, plin de fite, si un cromozom trist, plangacios si pipernicit, caruia ceilalti ii dau in gura de cate ori au ocazia.

Pe asta din urma l-au tinut savantii in penseta ceva mai mult, mirati, l-au proiectat pe perete si au decis in cele din urma ca nu e dominant, deci nu importa.

Mergeti acasa, ca la voi n-a ajuns criza, strigara liderii in cor rosi de invidie si pleznind de ciuda, catre Traian Basescu si Emil Boc. Si luati-l si pe asta cu voi, poate va da de gandit, completara intinzandu-le fotografia slabaturii.

Sefii romanilor s-au urcat la bordul avionului, cu poza cromozomului ciudat in mana, si cum au ajuns la Bucuresti, au convocat vulpitele lasate de Virgil Ardeleanu in urma lui, cu un ordin impartit in trei: identificati, retineti, prezentati!

Sase luni a durat analiza. In acest timp, Gabriel Oprea a fost recuperat pentru viata publica, impreuna cu toata organizatia PSD Ilfov, la PD-L, 13 filiale transilvane au anuntat ca parasesc tagma combinagiilor sudisto-constanteni si sunt pe punctul sa treaca parleazul spre acelasi orizont, iar partidul prezidential a ramas singur la putere.

Pe la inceputul lui iulie, savantii s-au prezentat la Cotroceni cu rezultatul comisiei de identificare a pipernicitului. Vorba vine rezultat. Era vorea despre o sinteza din care reiesea fara dubiu: poporul roman a trait, odata, pe aceste meleaguri, dar a parasit lumea celor lucizi, devenind folclor.

"OK, atunci sa ne ocupam de ce-a mai ramas. Hai sa ne ocupam de tara! Sa vina tara la mine!", spuse presedintele. In cabinet navali Emil Boc. "Unde-s romanii?" Si premierul ii intinse fotografia primita in urma cu sase luni de la Bruxelles.

"Pai pentru cine mai reducem noi deficitul, pentru cine mai facem buget, cum mai vorbesc eu cu Isarescu sa scada euro sub 6 lei, pe cine mai invatam sa atraga bani din UE?" Constiincios, Emil Boc isi scoase creionul...

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu, #boc, #Virgil Ardelean, #Bruxelles , #stiri politice