Editorial: Statul idiot

Autor:
Marti, 03 Martie 2009, ora 09:17
2415 citiri
Editorial: Statul idiot

In Romania nu trebuie sporit gradul de siguranta al cetatenilor punand un politist dupa fiecare copac, si nici prin scanere de la NASA montate in palma portarilor de banci.

E suficient sa-ti iubesti poporul, sa nu-l minti montandu-i in suflet sentimentul libertatii o data pe saptamana, ca la servitoare.

Ca sa-l iubesti, trebuie sa-l respecti. Or ce respect poate isca un popor trist si dus de nas la urne pentru a gresi din nou, si din nou, caruia nu doresti sa-i arati o generatie de politicieni in stare sa-si primeneasca nu numai chilotii, ci si mintile, daca merge si-asa?

Printre coloanele ziarelor, unde beat sa fii, si nu poti sa nu remarci sursa imposturii din Romania, nu exista zi in care sa nu gasesti un nou drept anulat, un nou pumn in cap, un nou izvor de deznadejde, mereu altul - daca e concurs de bagat poporul in boala, macar sa-l luam pe felii, sistematic.

Si-n ultima perioada parca s-au strans nenorocirile teanc, iar faza e ca nici macar naluci nu mai are romanul in mate, si nu mai reactioneaza nici daca-i dai foc.

Si - cum altfel - una din etern pocnitele in crestet este taman educatia, pentru care se cocotau unii pe podium, isi trageau lauri pe crestet si declamau ca e prioritate nationala, ca de-acolo se intrupeaza tot ce cugeta mai vartos, mai progresist si liber-schimbist.

Si nu era destul ca dascalii au ajuns de rasul lumii, neputand sa obtina si-n punga ce au obtinut in lege in perioada de goale promisiuni, trebuia ca fundatura sa fie deplina.

Iar ultima gaselnita a goanei dupa evitarea risipei facuta de elevi - si-aici e schema grasuta, domnule Boc? - este de natura sa-ti amestece mintile, ca la drogati: sa li se taie sarantocilor banii de naveta, ca oricum nu ies olimpici din ei.

Numai ca nici agricultura nu mai merge in tara asta duioasa, domnule premier, si nu-i ca acum 35 de ani, cand mama lu matale te tinea in scoala si pe tine, si pe fratiori, din laptele furnizat cu voiosie de vacile din poiata!

Si daca tot am atins chestiunea, ramanem intr-insa, pentru ca a doua tampenie se refera la taranul roman. Talpa tarii, care adunata cu inteligenta ar trebui nu sa hraneasca patria, ci sa-i redea faima paioasa de odinioara, mai aduna o bucurie, si in curand nu-i va mai ramane deasupra capului decat o grinda eliberatoare, in ciuda chintesentei crestine.

Dupa ce va reusi taranul sa are, sa semene si sa nu puna ingrasaminte, ca nu-i mai raman bani, si-si va numara bucatele, va constata ca a strans faina de zece paini, si porumb (lux!) de ingrasat un porc, daca-i mai taie si niste barabule. Din ele, daca se decide sa renunte la sare, zahar si grasimi, va duce la agentul prelucrator, dar va ramane cu datorie la buget, ca acum trebuie sa plateasca impozit.

In conditiile in care nimeni nu-i explica de ce trebuie sa se asocieze si sa refaca pe alte coordonate CAP-urile, satul romanesc este condamnat la pieire, si va ajunge numai bun de cumparat de dezvoltatorii imobiliari sau agricultorii din alte tari.

Ca oricum, produsele romanesti n-au fost niciodata subventionate ca sa poata sa faca fata invaziei de mancare crescuta pe campiile masurate cu liniarul in Spania, Polonia sau chiar Ungaria.

Daca scoala isi asterne, linistita, praful, si mai ramane c-un strop din amintirea lui Domnu' Trandafir, iar satul se scufunda in uitare, sub tezele de doctorat ale incompetentilor, eu zic sa terminam opera, si sa distrugem iute ce ne-a mai ramas. Habar nu am ce, deci sa pulverizam neantul. Va iesi o lucrare perfecta.

Cristian Mihai Chis

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#agricultura distrusa, #educatie elevi, #naveta bani , #stiri politice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Am reţinut esenţialul din articolul acestui "TONOMAT ICONOCLAST" :STATUL IDIOT nu are respect pentru UN POPOR MILENAR
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Sub OCHII NOŞTRII noi aleşi REFAC SISTEMUL TICĂLOŞIT - coada şopîrlei se reproduce !