Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Un infarct pentru linistea noastra

Autor:
Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 09:21
1603 citiri
Editorial: Un infarct pentru linistea noastra

Exact ce-am anticipat: s-au aruncat pe cadavrele minerilor, le-au sarutat picioarele si au inceput sa se tanguie ca niste bocitoare. Dar cu distanta, ca nu se facea sa se-amestece cu multimea.

Candidatii la parlamentarele Vaii Jiului au cumparat spatii largi in ziare si si-au produs jalea, unii avand chiar umor negru - Gheorghe Barbu: "Politizarea acestei catastrofe ar fi un lucru indecent si lipsit de etica" (Ziarul Gandul).

Langa cateva idei despre necesitatea implicarii statului, iaca si "imi exprim intreaga compasiune fata de cei cazuti la datorie si fata de familiile lor indoliate, ma solidarizez cu cauza lor, angajandu-ma sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a aduce un plus de progres si alinare in munca de zi cu zi a minerilor".

Langa "intreaga compasiune" a Monicai Iacob-Ridzi si a sotului, primarul Petrosaniului, Cosmin Nicula a cumparat o pagina intreaga, pe care a colorat-o in negru si a transmis condoleante - macar nu exista formula "sincere", ca asa se poarta in lumea buna, ca si cand ai putea sa te bucuri de moartea cuiva.

Dar ziare apar si azi, cand sunt inmormantarile. Si peste doua saptamani, cand sunt alegerile, iar vaduvele, copiii si parintii celor ucisi de carbune nu se vor fi alinat.

Si daca nu se vor fi alinat, inseamna ca vor cauta sa o faca si normal, vor cumpara ziare.

Daca nu acuma, cand editiile se transforma in condoleante pe buza urnelor, peste un pic de vreme, in drum spre stampile.

Si daca nu acuma, nu-i nici un bai, doar nu-si imagineaza cineva ca acolo, prin redactii, oamenii si-au luat cateva libere ca sa faca tratament psihiatric din cauza tragediei.

Ca daca exista un cioclu care face pe desteptul, acela-i presa. Pai unde platesc spatii politicienii de care face presa misto? Unde le sunt gazduite laturile? Doar nu-si imagineaza cineva ca presa s-a intristat foarte tare ca a avut ce colora in negru (din rosu), iar tantile de la incasari plangeau de se rupeau si-i trimiteau pe candidati cu banii inapoi.

... Clasa politica se naste dintre noi, ca n-au sosit pe-aci niste americani care se dau candidati si mint de-i ingheata ursului coada. Cu totii suntem de rahat, si trebuie sa ne punem o intrebare: ne schimbam in corpore sau nu? Sau umblam sa gasim scurtaturi?

Vorba lui Adrian Ursu, daca era vorba despre un accident de microbus cu 12 morti nu facea nimeni campanie electorala pe sosea. Numai ca minerii sunt o categorie speciala. Sunt multi, imputiti, si iute de fraierit.

Cristian Mihai Chis

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#condoleante electorale, #petrila, #candidati, #ziare, #Cosmin Nicula , #stiri politice