Elena Udrea: Ar trebui sa fiu urmarita penal si pentru "Oscarurile" din turism

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 12:22
3055 citiri
Elena Udrea: Ar trebui sa fiu urmarita penal si pentru "Oscarurile" din turism

Elena Udrea a acuzat marti din nou comisia care a anchetat-o de incalcarea Constitutiei, a Codului Penal si a regulamentului Camerei Deputatilor, laudandu-se ca datorita ei grupul german TUI a revenit in Romania, ca a primit trei "Oscaruri" (Mere de Aur) in turism si ca in timpul mandatului sau de ministru tara noastra si-a depus candidatura pentru un loc in OMT.

"Nu credeti ca ar trebui sa fiu anchetata si pentru ca Romania a primit un loc de vicepresedinte in OMT?(...) Pentru ca Romania a primit trei "Golden Apple" (Mere de Aur - n.r.) presupun ca ar trebui chiar sa fiu anchetata penal", le-a spus Udrea parlamentarilor.

Ministrul Turismului a enumerat in Parlament eforturile pe care le-a depus pentru a promova Romania pe plan extern: peste 50 de targuri de turism, prezenta la Roland Garros si promovarea pe Eurosport a unor spoturi publicitare sponsorizate de BRD.

"BRD a fost singura instituitia privata care s-a oferit sa promoveze turismul romanesc", a spus aceasta.

Udrea a acuzat faptul ca a fost anchetata de o comisie politica ce si-a desfasurat activitatea in afara normelor legale, ca obiectivele acesteia depasesc limitele unei comisii parlamentare, care nu se poate pronunta asupra nerespectarii legii, ca nu a fost compusa regulamentar, ca unii membri au fost incompatibili, abuzivi, si nu au avut cunostinte de specialitate.

"Asa-zisul expert in achizitii este fostul presedinte al ANRMAP", a spus ministrul.

"Comisia Vanghelie a incercat sa scufunde in noroi eforturile tarii noastre.(...) Compromiterea mea e pe agenda PSD si PNL", a mai declarat Elena Udrea.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat, marti, in unanimitate proiectul de hotarare referitor la raportul comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului.

Acuzatiile formulate in raport sunt de rea-credinta, iar raportul nu are valoare juridica si acuzatiile de uzurpare sau de neglijenta in serviciu nu se sustin, a mai spus Elena Udrea.

"Chiar Ministerul Finantelor a dat un comunicat care sustine ca cheltuielile Ministerului Turismului sunt legale", a mai spus pedelista.

UPDATE: "PSD si PNL isi permit sa faca orice"

Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata marti, la pranz, dupa ce deputatii PNL si PSD au parasit sala de plen.

Elena Udrea a declarat dupa suspendarea sedintei Camerei Deputatilor ca atunci cand PSD si PNL au majoritate in Parlament "isi permit sa faca orice".

"Tot ce am facut e legal si extrem de oportun pentru Romania. Nu exista niciun motiv pentru ridicarea imunitatii sau pentru inceperea urmaririi penale", a spus Elena Udrea.

"Lupta aceasta electorala se duce cu arme ilegale. Acest comportament este abuziv", a incheiat Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea urmarire penala , #stiri politice