Elena Udrea: Ar trebui sa fiu urmarita penal si pentru "Oscarurile" din turism

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 12:22
2967 citiri
Elena Udrea: Ar trebui sa fiu urmarita penal si pentru "Oscarurile" din turism

Elena Udrea a acuzat marti din nou comisia care a anchetat-o de incalcarea Constitutiei, a Codului Penal si a regulamentului Camerei Deputatilor, laudandu-se ca datorita ei grupul german TUI a revenit in Romania, ca a primit trei "Oscaruri" (Mere de Aur) in turism si ca in timpul mandatului sau de ministru tara noastra si-a depus candidatura pentru un loc in OMT.

"Nu credeti ca ar trebui sa fiu anchetata si pentru ca Romania a primit un loc de vicepresedinte in OMT?(...) Pentru ca Romania a primit trei "Golden Apple" (Mere de Aur - n.r.) presupun ca ar trebui chiar sa fiu anchetata penal", le-a spus Udrea parlamentarilor.

Ministrul Turismului a enumerat in Parlament eforturile pe care le-a depus pentru a promova Romania pe plan extern: peste 50 de targuri de turism, prezenta la Roland Garros si promovarea pe Eurosport a unor spoturi publicitare sponsorizate de BRD.

"BRD a fost singura instituitia privata care s-a oferit sa promoveze turismul romanesc", a spus aceasta.

Udrea a acuzat faptul ca a fost anchetata de o comisie politica ce si-a desfasurat activitatea in afara normelor legale, ca obiectivele acesteia depasesc limitele unei comisii parlamentare, care nu se poate pronunta asupra nerespectarii legii, ca nu a fost compusa regulamentar, ca unii membri au fost incompatibili, abuzivi, si nu au avut cunostinte de specialitate.

"Asa-zisul expert in achizitii este fostul presedinte al ANRMAP", a spus ministrul.

"Comisia Vanghelie a incercat sa scufunde in noroi eforturile tarii noastre.(...) Compromiterea mea e pe agenda PSD si PNL", a mai declarat Elena Udrea.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a votat, marti, in unanimitate proiectul de hotarare referitor la raportul comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului.

Acuzatiile formulate in raport sunt de rea-credinta, iar raportul nu are valoare juridica si acuzatiile de uzurpare sau de neglijenta in serviciu nu se sustin, a mai spus Elena Udrea.

"Chiar Ministerul Finantelor a dat un comunicat care sustine ca cheltuielile Ministerului Turismului sunt legale", a mai spus pedelista.

UPDATE: "PSD si PNL isi permit sa faca orice"

Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata marti, la pranz, dupa ce deputatii PNL si PSD au parasit sala de plen.

Elena Udrea a declarat dupa suspendarea sedintei Camerei Deputatilor ca atunci cand PSD si PNL au majoritate in Parlament "isi permit sa faca orice".

"Tot ce am facut e legal si extrem de oportun pentru Romania. Nu exista niciun motiv pentru ridicarea imunitatii sau pentru inceperea urmaririi penale", a spus Elena Udrea.

"Lupta aceasta electorala se duce cu arme ilegale. Acest comportament este abuziv", a incheiat Udrea.

#Elena Udrea urmarire penala , #stiri politice