Exista si bugetari instariti. Vezi averile bugetarilor de top

Joi, 18 Martie 2010, ora 11:10
6894 citiri
Exista si bugetari instariti. Vezi averile bugetarilor de top

Sute de bugetari au iesit in strada in ultima saptamana din cauza salariilor mici. Guvernul a trebuit doar sa le promita cateva sute de lei in plus pentru a se intoarce la locurile de munca. In timpul asta, insa, bugetarii de top au averi de zeci de mii de euro, vile si masini de lux.

Libertatea a facut un top cu bugetarii care castiga cel mai bine.

Printre ei se afla si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel si sotia sa, Gabriela Streinu-Cercel, care lucreaza in cadrul Ministerului Educatiei. Cei doi au strans o avere impresionanta.

Pe langa cele nu mai putin de sapte case mostenite, cinci apartamente si o casa in Capitala, plus o vila de vacanta in Valcea, cuplul Streinu-Cercel a castigat intr-un an 115.000 de euro.

Averile, datoriile si sfaturile de supravietuire pe timp de criza ale ministrilor lui Boc

Stau bine la capitoul avere si sotii Andreescu-Teodorescu. Daniela Andreescu, secretar general al Secretariatului General al Guvernului si Aurel Teodorescu, director in Ministerul Administratiei si Internelor detin doua apartamente, vila in Bucuresti, casa de vacanta la Mogosoaia, automobile de lux si zeci de bijuterii.

Printre bunurile mobile ale familiei se numara doua automobile BMW, o Leganza, o barca si un motocvadriciclu (ATV). Sotii Andreescu-Teodorescu au avut, in 2008, impreuna, venituri de circa 19.000 de euro si detin conturi bancare de 6.300 de euro.

Si Robert Negoita, si sotia acestuia, Carmen Negoita, vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), au reusit sa stranga ceva bunuri lumesti.

Fiscul pune sechestru pe averea deputatului PSD Robert Negoita

Ei detin doua terenuri la Balotesti, unul la Campina, un apartament in Capitala, o vila la Balotesti si o alta locuinta in Calarasi. In 2008, doamna Negoita a avut un salariu anual de 385.990 lei, adica circa 95.000 de euro, de opt ori mai mare decat al sotului sau. In total, cuplul a castigat 107.300 de euro.

Deputata Florina Ruxandra Jipa impreuna cu sotul ei, judecatorul Cristian Jipa, formeaza un alt cuplu de bugetari cu venituri consistente. Cei doi detin in Capitala un apartament si o casa, plus o vila de vacanta si un teren la Predeal.

Potrivit declaratiei de avere a deputatei, in 2009 ea a incasat din indemnizatia de parlamentar 17.000 de euro, 22.000 de euro din pensie si inca 7.000 de euro din leafa de conferentiar universitar la o institutie de invatamant privata. Cristian Jipa a contribuit si el cu circa 30.000 de euro din salariul de judecator la Tribunalul Bucuresti. In total, familia Jipa a avut, anul trecut, un venit de 76.000 de euro.

Ministrul Mediului, Laslo Borbely si sotia acestuia, Melinda Borbely, angajata SRR, detin o singura locuinta - o vila in Targu- Mures -, insa au o superlimuzina Lexus GS 300, al carei pret de catalog e de circa 35.000 de euro.

Averea ministrului si a sotiei sale, Melinda Borbely, care detine functia de secretar general pentru minoritati la Societatea Romana de Radio (SRR), e rotunjita de depozite bancare in valoare de 80.000 de euro. In total, veniturile celor doi pe anul 2009 se ridica la suma de 35.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#averi bugetari, #Adrian Streinu Cercel avere, #Daniela Andreescu avere, #Robert Negoita avere, #Laslo Borbely avere , #stiri politice
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
No 1 in top: cuplul TRAIAN BASESCU-UDREA