Fake news de AUR: cum să aperi libertatea studenților, deși nimeni nu o amenință

Miercuri, 11 August 2021, ora 17:12
3354 citiri
Fake news de AUR: cum să aperi libertatea studenților, deși nimeni nu o amenință

Mai mulți membri AUR din Cluj au protestat față de presupusa condiționare a studenților Universității Babeș-Bolyai de a se vaccina dacă vor să participe fizic la cursuri din octombrie. Cu toate acestea, anunțul făcut de universitate în această privință este cu totul diferit, astfel că studenții vor putea merge fizic la facultate în mai multe circumstanțe.

”Colegii mei de la Cluj au ieșit în fața Universității pentru a spune că accesul studenților la cursuri nu trebuie condiționat!”, a scris George Simion pe Facebook luni, 9 august.

Liderul AUR a postat și o fotografie cu câțiva membri ai partidului, aflați pe scările universității, cu pancarte pe care scria ”stop vaccinării obligatorii”, ”stop discriminării bazate pe vaccinare” și ”vaccinarea este un drept, nu o obligație”.

Decizia luată de senatul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, în 29 iulie, este cu totul alta. Mai exact, studenții vaccinați, care au trecut prin boală, sau care sunt testați periodic, vor putea participa fizic la cursuri. În plus, prezența fizică nici măcar nu este obligatorie.

”Nu îi forțăm. Cei care nu sunt vaccinați sau cei care nu doresc să vină clasic, starea de alertă încă le dă posibilitatea să își desfășoare activitățile într-o variantă online sau o altă variantă pe care o să o decidă fiecare facultate. Asta înseamnă că poate să fie online integral, studenții pot fi chemați pe grupuri și să facă ore modular, însă fiecare facultate va stabili acest lucru”, a declarat atunci Daniel David, rectorul UBB.

Președintele senatului UBB, Florin Streteanu, a declarat de asemenea că vor exista soluții alternative pentru cei care nu doresc să se vaccineze sau să se testeze periodic.

”Acolo unde există posibilitatea, cursurile vor putea fi transmise și în regim online și vor putea fi urmărite de către cei care sunt acasă. Există și varianta înregistrării cursului, acolo unde este posibil”, a declarat președintele senatului UBB.

Citeste si:
AUR cere convocarea „de urgență” a CSAT pentru a sprijini Polonia în fața „agresiunii” migranților
AUR cere convocarea „de urgență” a CSAT pentru a sprijini Polonia în fața „agresiunii” migranților
AUR a transmis miercuri, 17 noiembrie, o solicitare către președintele Klaus Iohannis pentru a convoca „de urgență” CSAT în contextul "agresiunii asimetrice şi neconvenţionale cu care se...
Raport vaccinare 2 decembrie Doar 10.260 de români au primit prima doză de vaccin în ultimele 24 de ore
Raport vaccinare 2 decembrie Doar 10.260 de români au primit prima doză de vaccin în ultimele 24 de ore
45.000 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 2 decembrie 2021, de autoritățile sanitare. Comitetul Naţional pentru Vaccinarea...