Fake news de AUR: cum să aperi libertatea studenților, deși nimeni nu o amenință

Miercuri, 11 August 2021, ora 17:12
3799 citiri
Fake news de AUR: cum să aperi libertatea studenților, deși nimeni nu o amenință
Protest AUR față de presupusa condiționare a studenților din Cluj de a se vaccina FOTO Facebook/ George Simion

Mai mulți membri AUR din Cluj au protestat față de presupusa condiționare a studenților Universității Babeș-Bolyai de a se vaccina dacă vor să participe fizic la cursuri din octombrie. Cu toate acestea, anunțul făcut de universitate în această privință este cu totul diferit, astfel că studenții vor putea merge fizic la facultate în mai multe circumstanțe.

”Colegii mei de la Cluj au ieșit în fața Universității pentru a spune că accesul studenților la cursuri nu trebuie condiționat!”, a scris George Simion pe Facebook luni, 9 august.

Liderul AUR a postat și o fotografie cu câțiva membri ai partidului, aflați pe scările universității, cu pancarte pe care scria ”stop vaccinării obligatorii”, ”stop discriminării bazate pe vaccinare” și ”vaccinarea este un drept, nu o obligație”.

Decizia luată de senatul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, în 29 iulie, este cu totul alta. Mai exact, studenții vaccinați, care au trecut prin boală, sau care sunt testați periodic, vor putea participa fizic la cursuri. În plus, prezența fizică nici măcar nu este obligatorie.

”Nu îi forțăm. Cei care nu sunt vaccinați sau cei care nu doresc să vină clasic, starea de alertă încă le dă posibilitatea să își desfășoare activitățile într-o variantă online sau o altă variantă pe care o să o decidă fiecare facultate. Asta înseamnă că poate să fie online integral, studenții pot fi chemați pe grupuri și să facă ore modular, însă fiecare facultate va stabili acest lucru”, a declarat atunci Daniel David, rectorul UBB.

Președintele senatului UBB, Florin Streteanu, a declarat de asemenea că vor exista soluții alternative pentru cei care nu doresc să se vaccineze sau să se testeze periodic.

”Acolo unde există posibilitatea, cursurile vor putea fi transmise și în regim online și vor putea fi urmărite de către cei care sunt acasă. Există și varianta înregistrării cursului, acolo unde este posibil”, a declarat președintele senatului UBB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
#aur, #George Simion AUR, #Babes Bolyai, #vaccinare covid , #stiri politice