Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Filialele PD-L, puse sa aleaga daca scot PSD de la guvernare

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 17:19
1592 citiri
Filialele PD-L, puse sa aleaga daca scot PSD de la guvernare

Presedintele PD-L Neamt Gheorghe Stefan s-a pronuntat in favoarea unui Guvern minoritar si a anuntat ca va propune luni Biroului Permanent ca toate filialele judetene sa se pronunte asupra oportunitatii mentinerii PSD la guvernare.

"PD-L sustine descentralizarea, insa nu o vom putea face atat timp cat la guvernare exista PSD, pentru ca acesta este clar o frana in calea progresului, un partid ce nu s-a reformat, cu mentalitate comunista.

Avem o singura sansa: daca putem face un guvern PD-L minoritar care sa aiba sustinere in Parlament. Sunt parlamentari din alte partide ce si-au exprimat dorinta si vointa de a sustine PD-L in reformele pe care le vom face", a declarat Stefan, sambata, in cadrul Scolii de Vara a PD-L care se desfasoara la Costinesti.

Primarul din Piatra Neamt a precizat ca PD-L ar putea obtine sustinerea parlamentara pentru un Guvern minoritar daca democrat-liberalii vor prezenta un program de reforme. "Noi putem miza si pe UMDR si pe parlamentari de la minoritati, si PNL si PSD, daca vorbim sincer si deschis. Ati vazut ca o parte din parlamentari si-au dat demisia din partid si s-au declarat independenti, o parte au trecut dintr-un partid in altul, o parte au fost revocati de propriul partid, asa ca exista posibilitati sa se creeze o majoritate in Parlament care sa sustina un Guvern minoritar", a apreciat liderul filialei nemtene.

El a acuzat PSD ca a avut o pozitie duplicitara si ipocrita fata de PD-L, fapt ce ar da o justificare pentru eliminarea social-democratilor de la guvernare. "PSD a incalcat Parteneriatul pentru Romania din prima zi prin declaratiile pe care le-au dat, iar in Parlament s-au pozitionat clar impotriva noastra. O pozitie duplicitara si ipocrita a PSD nu poate sa duca la reformarea societatii romanesti.

Daca vrem sa facem descentralizare, trebuie sa guvernam singuri. Sper sa avem puterea si valoarea umana de a lua aceste decizii. Am un prieten in Moldova, Gheorghe Flutur, care a spus ca in Romania sunt oameni multi, barbati putini. Am ajuns si eu la concluzia asta, iar PD-L trebuie sa demonstreze ca aceasta sintagma nu-i valabila si pentru el", a sustinut Stefan.

"O sa propun Biroului Permanent National de luni ca toate filialele din PD-L sa se pronunte daca aceasta guvernare PDL-PSD este benefica pentru romania si acest parteneriat poate fi mentinut in continuare" a anuntat democrat-liberalul. El si-a motivat preconizatul demers prin aceea ca PSD s-a aliat cu PNL in Parlament, iar pe plan local voteaza impotriva PD-L.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PDL PSD Guvern, #PSD afara Guvern, #PSD scos guvernare , #stiri politice