Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Florin Cîțu își sabotează propriul partid

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 10:43
6296 citiri

Klaus Iohannis și-a dorit dintotdeauna “guvernul meu” și, iată, acum, în sfârșit, îl are, după ce l-a eliminat din ecuație pe Ludovic Orban. Vestea proastă este că l-a preferat acestuia pe Florin Cîțu, un personaj care va rămâne, probabil, în analele istoriei, drept demolatorul PNL-ului.

“Dacă interesul celor de la PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva”, declara cu emfază preferatul președintelui. În realitate, dacă nu va fi oprit la timp, Florin Cîțu va fi cel care va distruge PNL-ul, pentru că obiectivul acestuia nu este binele partidului, ci cel propriu.

Faptul că Florin Cîțu a îndrăznit să-l contrazică pe președintele României în ceea ce privește mandatul lui Nicolae Ciucă arată clar că, odată instalat în scaunul puterii, “Superman” nu mai este dispuns să se desprindă ușor, indiferent de consecințe.

Premierul demis și-a permis să-i dea peste nas lui Iohannis, după ce acesta din urmă afirmase că mandatul lui Ciucă este flexibil, amintindu-i binefăcătorului sau că acesta decizie o poate lua doar Florin Cîțu, în BPN! Nu cred că lui Iohannis i-a căzut bine faptul că (până de curând) adoratul său l-a contrazis public, însă nici nu cred că pupilului îi pasă de acest lucru.

Florin Cîțu și-a făcut deja planul: îl va împiedica pe Ciucă să formeze un nou guvern tocmai prin restrângerea mandatului acestuia. Asta pentru că, dacă guvernul Ciucă, în orice formă ar fi el – minoritar, tehnocrat sau în coaliție cu PSD sau cu USR – ar fi investit de Parlament, cariera politică a lui Florin Cîțu ar fi terminată, pentru că muștele se așează întotdeauna lângă borcanul cu miere.

Pin urmare, singura alternativă a premierului demis este să rămână cât mai mult timp premier interimar și să forțeze alegerile anticipate!

Cred că e inutil să mai spun că alegerile anticipate pentru PNL, în acest moment, ar fi o catastrofă. Dar nu și pentru Florin Cîțu. Chiar dacă partidul ar mai lua doar 15%, important este faptul că el ar rămâne președintele PNL, oricât de mic ar deveni acesta. Iar echipa câștigătoare nu va putea crâcni în fața lui Cîțu, știind că lista cu locurile eligibile stă în pixul lui.

În ceea ce privește aripa Orban, în caz de alegeri anticipate, aceasta, foarte probabil, se va desprinde de PNL, încercându-și norocul de una singură și există șanse ca toți cei deziluzionați de tandemul Iohannis-Cîțu să sară în barca lui Orban.

Și astfel “guvernul meu” se va transforma într-o tinichea legată de coada ambițiosului nostru președinte. Nu văd cum Iohannis va mai putea închide cutia Pandorei, odată ce a deschis-o. Între rugămințile președintelui și pixul lui Cîțu, echipa câștigătoare va alege probabil cămașa, pentru că e mai aproape decât haina.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Florin Citu, #partid, #PNL, #PSD, #aur, #Parlament , #stiri politice