Florin Citu: "Vom avea cu siguranta masuri de relaxare de la 1 iunie"

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 16:20
4399 citiri
Florin Citu: "Vom avea cu siguranta masuri de relaxare de la 1 iunie"
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Facebook/ Florin Citu

Premierul Romaniei, Florin Citu, a declarat miercuri, 28 aprilie, ca a fost adoptata o noua ordonanta de urgenta referitoare la masurile luate in timpul pandemiei.

Principalele declaratii ale lui Florin Citu:

- Astazi a fost adoptata o ordonanta de urgenta care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie, cei 40 de lei pe inoculare.

- Este in lucru un act normativ care reglementeaza protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.

- Am avut o discutie cu ministrii de la PNL. Avem cateva detalii de pus la punct. Sunt singur ca vom avea un PNL care sa reprezinte interesele Romaniei de dezvoltare in perioada urmatoare.

- Coalitia functioneaza foarte bine. Am auzit ca la Bucuresti inca nu a fost adoptat bugetul. O sa am o discutie cu ei, sa vedem cum putem sa rezolvam situatia. Este nevoie sa avem un buget la timp, sunt cheltuieli si investitii care trebuiesc facute.

- Detaliile privind certificatul verde au fost trimise catre STS. Deocamdata nu a fost aprobat la nivelul Uniunii Europene. Asa cum am spus mereu, speram ca o astfel de masura nu va discrimina cetatenii. Cand toata Europa o sa fie vaccinata, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de astfel de certificate.

- Noi avem in plan sa revenim la normalitate de la 1 iunie. Din acest motiv acceleram campania de vaccinare in aceasta perioada. Chiar in acest moment se intalneste comitetul in acest sens.

- In noaptea de Inviere nu este nimic deschis, doar bisericile. Avem incredere ca oamenii vor sarbatori Pastele si vor respecta regulile in vigoare.

- Nimeni nu ii opreste pe cei de la PSD sa sustina PNRR. PNRR este o problema a Guvernului care se adreseaza tuturor romanilor.

- In Bucuresti vor fi cateva evenimente pilot si vom vedea implicatiile la cateva saptamani dupa. Si primarul Clujului doreste sa faca un experiment asemanator. Daca la 1 iunie vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, putem sa discutam altfel despre acest lucru.

- Daca vrem sa scapam de masca solutia este sa ne vaccinam. Avem dozele necesare.

- Dupa 1 iunie cu siguranta vom avea masuri de relaxare. Pana atunci vom avea evenimente pilot ca sa vedem cum evolueaza lucrurile dupa aceea. Eu v-am spus cateva masuri: pentru restaurante sa nu mai existe legaturi cu rata de incidenta, de exemplu. Dar exista o conditie, ca personalul sa fie vaccinat.

Citește și:
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Senatorul PNL Florin Cîţu, fost premier, prezintă două scenarii privind evoluţia economiei în perioada următoare, el arătând că primul, cel prezentat de oficiali, este că ”totul va fi...
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...