Florin Citu: Executia bugetara nu este satisfacatoare. Sunt 12 miliarde necheltuite din primul semestru

Marti, 13 Iulie 2021, ora 12:46
2580 citiri
Florin Citu: Executia bugetara nu este satisfacatoare. Sunt 12 miliarde necheltuite din primul semestru
Premierul Florin Citu a dat asigurari ca vor exista bani pentru "toate cheltuielile care sunt eficiente" FOTO Facebook/ Florin Citu

Premierul Florin Citu a afirmat marti, 13 iulie, ca "executia bugetara nu este satisfacatoare", intrucat a gasit 2 miliarde de lei nefolosite, desi au fost alocate pentru primul semestru, dar si 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite. Dupa ce va analiza atent datele, premierul anunta ca se va face rectificarea bugetara.

Florin Citu a fost intrebat despre declaratia lui Alexandru Nazare care reclama un deficit de 13 miliarde de lei: "Eu nu stau sa comentez declaratiile fostului ministru. Pe de o parte spunea ca situatia era foarte buna si nu trebuia demis, pe de alta spune ca deficitul este mare. Trebuie prima data singur sa-si dea seama care este situatia si apoi mai discutam".

Intrebat despre rectificarea bugetara, Citu a afirmat: "Avem calendarul pentru rectificarea bugetara. Avem o situatie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus ca sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiti, desi erau alocati pe primul semestru. De aici trebuie sa incepem, sa vedem unde sunt acesti bani".

Premierul Florin Citu a dat asigurari ca vor exista bani pentru "toate cheltuielile care sunt eficiente" si s-a referit la programul de investitii pentru autoritatile locale pe care l-a anuntat recent. "In Romania nu mai trebuie sa avem, in secolul 21, drumuri de pamant", a declarat premierul, precizand ca va fi facut un efort in urmatorii ani pentru corectarea acestor lucruri.

"Va garantez ca vom avea bani pentru toate cheltuielile care sunt eficiente, care aduc valoare adaugata in economie si dezvolta Romania", a declarat, marti, premiurl Florin Citu.

Intrebat despre programul de investitii pentru autoritatile locale pe care l-a anuntat recent, Citu a declarat: "Este un program promis romanilor. In Romania nu mai trebuie sa avem in secolul 21 drumuri de pamant. Bucurstiul are sute de kilometri de drumuri de pamant si trebuie sa afcem acest efort in anii urmatori si il vom face", a mai afirmat premierul.

Premierul Florin Citu a anuntat, in 10 iunie, la Timisoara, ca va lansa un program special de investitii pentru drumurile judetene si comunale, investitii care nu se pot finanta nici prin PNRR si nici prin alte fonduri europene. "Acele localitati unde nu s-a putut investi in drumuri au ramas in urma", a precizat premierul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Florin Citu premier, #executie bugetara, #cheltuieli bugetare , #stiri politice