Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 12:58
3028 citiri
Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul
Florin Cîțu a câștigat alegerile în PNL FOTO: Captura Facebook/ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie marţi de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze pentru că au susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Guvernul.

„Bineînţeles, de aceea am depus acel punct de vedere, conflict juridic. Rămân la opinia mea pe care am spus-o atunci. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, preşedinţii celor Camere şi Camera Deputaţilor şi Senat ar trebui să plece acasă pentru că au susţinut o procedură viciată de a a da jos Guvernul României într-o situaţie complicată.

Ar fi responsabili pentru această criză. Mai mult aş vrea să văd, vom vedea mâine, cum cei de la USR vor explica cum ei sunt cei care întotdeauna ne spun întotdeauna de justiţie, cum trebuie să respectăm legile, ar fi susţinut, dacă este aşa, o procedură viciată.

Aş vrea să văd acest lucu mâine. Dar, vă repet, acesta e punctul meu de vedere, dacă vine mâine soluţia. Semnăturile trebuiesc trimise, dar cred că în BPR se va ajunge la o disucţie şi vom vedea dacă semnăturile vor fi trimise la verificare.

Din ceea ce am văzut eu şi ce am primit la Guvern, scria foarte clar că semnăturile au fost depuse în fotocopie, ceea ce nu este normal. Deci scrie negru pe alb”, a explicat luni Florin Cîţu, întrebat dacă îşi susţine punctul de vedere că moţiunea de cenzură a fost depusă la Parlament într-un mod neconstituţional.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului, potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul instituţiei.

Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
FC Barcelona are mai multe variante în vedere pentru a-i succede lui Xavi, care şi-a anunţat plecarea de la club în vară. Totuşi, potrivit Mundo Deportivo, oficialii de la FC Barcelona speră...
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#Florin Citu, #presedinti CD Senat, #schimbare , #stiri politice