Gabi Szabo: Politicienii, niste oportunisti care dorm in Parlament

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 11:44
2006 citiri
Gabi Szabo: Politicienii, niste oportunisti care dorm in Parlament

Fosta campioana de atletism Gabriela Szabo a anuntat ca a refuzat oferta de a candida la alegerile generale pentru ca nu o tentat-o niciodata functia si ca politicienii romani sunt, in majoritate, oportunisti ajunsi in Parlament sa doarma si sa joace Solitaire.

Gabriela Szabo a declarat pentru NewsIn ca PNL i-a propus sa candideze pentru o functie in Parlamentul Romaniei.

Ea a precizat ca "la prima vedere, e foarte tentant sa devii deputat sau senator si sa iti pui proiectele in aplicare cu mai mare usurinta si mai mare sustinere. Insa, "dupa o saptamana-doua de stat pe ganduri si intors lucrurile pe toate partile, si-a dat seama ca nu este inca suta la suta pregatita sa devina om politic, om care sa ocupe un scaun in Parlamentul Romaniei.

Szabo a mai spus ca nu e vorba despre asumarea de responsabilitati, pentru ca niciodata nu s-a ferit de responsabilitate, intotdeauna i-a placut provocarea, dar la 32 de ani nu se vede facand politica si sa sustina, din punct de vedere politic, partidul care ar fi stat in spatele ei.

"Nu neg ca in viitorul mult mai indepartat voi dori sa candidez, daca vreun partid ma va mai dori pe listele sale si ma va sustine. Cred ca tineretea este motivul pentru care am refuzat, pentru ca am multe lucruri de facut acum si mult mai multa energie pentru a pune alte proiecte in aplicare, decat sa ma duc in Parlament si sa am un sofer. Pe mine nu m-a tentat niciodata functia", a declarat fosta campioana.

Gabriela Szabo nu crede ca exista om politic ideal. "Este foarte greu sa critici omul politic de la noi, pentru ca e clar ca in Parlamentul Romaniei nu au fost oamenii politici, ci au fost oamenii momentului. Eu, din afara, am vazut ca nu s-a facut absolut nimic concret pentru cetatenii Romaniei, ci oamenii politici doar si-au votat legile in interes propriu. Poate daca as fi fost in parlament, acum as fi vorbit altfel, pentru ca, probabil, lucrurile se vad altfel de acolo. Ceea ce ei ne-au transmis este ca s-au dus acolo sa doarma si sa joace solitaire. Dar nu neg ca au fost si oameni politici care au luptat pentru poporul asta, dar nu au avut sustinere".

Fosta campioana la atletism a mai spus ca deseori a fost nevoita sa alerge pe la diferite institutii, sa semneze acte, si sa stea la cozi.

"Stau la coada ca un simplu cetatean ca sa imi rezolv problemele, pentru ca niciodata nu mi-a placut sa profit de faptul ca sunt cunoscuta si sa ma bag in fata unui om. De obicei, dureaza destul de mult timp pana rezolvi o problema. E adevarat ca mai am si avantaje cateodata si rezolv mai repede pentru ca se da un telefon pentru a urgenta lucrurile", a mai declarat ea.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Gabriela Szabo, #candida, #senator, #politicieni, #Solitaire, #dormi , #stiri politice