Gafele colosale făcute de politicienii români. Declarațiile care mai de care mai stupide auzite recent în spațiul public

Miercuri, 25 August 2021, ora 22:54
5411 citiri
Gafele colosale făcute de politicienii români. Declarațiile care mai de care mai stupide auzite recent în spațiul public
Viorica Dăncilă, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Mihai Chirica FOTO Facebook/Hepta

Politicienii români ajung adesea în atenția publică după ce fac declarații care îi pun într-o lumină proastă. Informații eronate, fraze fără sens, greșeli de exprimare, toate au fost adesea pe buzele politicienilor.

Cel mai recent exemplu este al lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, care nu a știut cât este salariul minim din România.

Într-o conferință de presă susținută marți, 24 august, a fost întrebat de un jurnalist care este salariul minim pe economie în țara noastră, în condițiile în care circa 1,3 milioane de angajați din România primesc acești bani.

Reporter: Aveți idee cât este salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: Este în jur de 1.600… Și ceva.

Reporter: 1.386.

Dan Vîlceanu: E 2.380 cred… salariul minim. 2.000… da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300. Dar, mă rog.

Florin Cîțu

Premierul României a fost întrebat în 10 august, în cadrul unei conferințe de presă, cât costă o franzelă. Acesta nu a știut să răspundă, susținând că nu consumă pâine.

”Nu pot să spun. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a spus mai exact premierul României.

Mihai Chirica

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a făcut o gafă în timpul unei conferințe de presă în 2020, când a spus ”analfabetismul să nu plece din orașul nostru, ci dimpotrivă”.

"Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an, stând în topurile naționale cu copiii noștri", a declarat Mihai Chirica.

Florin Roman

Florin Roman, vice-președintele PNL, a făcut o gafă la tribuna plenului, în 2020, în timpul dezbaterii unui proiect de lege care viza măsurile privind epidemia de COVID-19.

”Cu ajutorul bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime”, a spus Florin Roman la microfon.

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, fost premier al României și candidat la alegerile prezidențiale din 2020, a făcut atât de multe gafe încât a rămas consacrată pentru ele.

De exemplu, într-o ședință de guvern din 2018, Dăncilă a prezentat istoria crizei de imunoglobulină, pronunțând cuvântul greșit de nu mai puțin de șase ori în timpul discursului. De fiecare dată a spus "imunoglobină".

Cu altă ocazie, Viorica Dăncilă a vorbit despre abordarea transparentă a liderilor europeni și i-a catalogat drept ”autiști” pe cei care dezinformează Uniunea Europeană.

Se adaugă și ”orice om îi este teamă”.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a declarat în 2018 că anumite ONG-uri, împreună cu PNL și USR, vor să depună o plângere penală la adresa premierului. Dăncilă a fost întrebată daca îi este frica de acest lucru, răspunzând "orice om îi este teamă de o plângere penală".

Citește și: Topul istoric al gafelor făcute de Viorica Dancilă, noul consilier al șefului BNR: "Orice om îi este teamă" de "imunoglobină" VIDEO

Isac Tudorache Ionel

Ionel Isac Tudorache, fost consilier al PSD, a crezut o glumă care circula pe internet. A distribuit o poză cu o actriță porno, Mia Khalifa, care era prezentată drept "o elevă din România care a învățat, a scris la lumânare și a luat bacul cu 10".

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#gafe politicieni, #Viorica Dancila, #Florin Citu, #dan vilceanu, #mihai chirica , #stiri politice
Comentarii
Poza aradulnou
aradulnou
rank 1
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Datul cu mucii in fasole e un sport national.