Gafe făcute de politicieni pe Facebook. Maria Grapini, în topul erorilor: "Seară bună din Tela Viv"

Marti, 27 Iulie 2021, ora 23:00
5648 citiri
Gafe făcute de politicieni pe Facebook. Maria Grapini, în topul erorilor: "Seară bună din Tela Viv"
Maria Grapini, Raluca Turcan, printre politicienii care au făcut gafe pe Facebook FOTO Facebook/ Maria Grapini/ Raluca Turcan

Politicienii din România au ajuns, în ultimii ani, să comunice din ce în ce mai mult pe Facebook, astfel încât mesajele lor să ajungă la mase cât mai mari de oameni. Totuși, lucrurile nu decurg întotdeauna conform planului. Gafe considerabile au pătat imaginea lor, devenind ținta glumelor și ironiilor oamenilor.

Raluca Turcan

Cel mai recent exemplu este al Ralucăi Turcan, care luni, 26 iulie, i-a urat ”La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal pe Facebook, mort din 1803.

Ca urmare a comentariilor de pe rețeaua socială, ministrul Muncii și-a editat postarea inițială, renunțând la urare.

”Astept cu mare interes postarea cu "La multi ani, Iisus din Nazareth!"

”Lamulțean fericiț lu' Adam, Noe și Metusalem!”

”Lasă Ralu, nu baga in seamă răutățile. Uite cât succes ai. In Parlament oricum nu aveai nicio șansă să fi atât de pomenită!”

”Nu cred, pe bune??? Veo este parfum….”

"Raluca, ai grijă mare la vreo nuntă, da? Nu te pună dreaku să spui „condoleanțe”.

”Raluca, vezi că poimâine e Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. La mulți ani, Luptă împotriva Hepatitei! Să fii sănătoasă!", sunt doar câteva dintre sutele de glume care au curs în comentarii.

Ulterior, aceasta a revenit cu o reacție, comparând situația cu celebrarea lui Mihai Eminescu.

”Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. (...)

Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.

Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.

Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. (...)

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!

Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”, a scris Raluca Turcan.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a comis o gafă în martie 2021, când a postat pe Facebook o serie de imagini din Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, unde a făcut o vizită.

În una dintre imagini apăreau și datele de acces ale unor conturi și videoconferințe, plus numere de telefon folosite de angajații unui call center MApN din Sibiu, scrise pe tablă.

"Culmea securitatii cibernetice: sa ai centrul european de cybersecurity în România și tu să stai cu parolele scrise pe tabla", a atunci scris Dragoș Pîslaru.

”Dacă vreți parolele de la focoasele nucleare ale României, se găsesc pe Facebook, le dă la liber ministrul apărării”, au mai comentat internauții.

Ulterior, ministerul Apărării Naționale a transmis că nu au existat accesări și că parolele au fost schimbate: ”Fotografiile au fost realizate în Call Center-ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului. Vă informăm ca nu au existat accesări sau intenții de accesare.

Parolele au fost schimbate imediat”.

Maria Grapini

Maria Grapini a făcut nu una, nu două, ci trei gafe pe Facebook, care au atras valuri de glume pe seama ei.

Unul dintre aceste momente este cel în care s-a felicitat singură, pe pagina sa oficială de Facebook, în aprilie 2019.

Mai exact, a distribuit o știre despre promisiunea lui Liviu Dragnea de a da o lege prin care să pedepsească firmele care vând produse ce nu au aceeași calitate precum cele din Vest.

”Mulţumim! Felicitări, Maria Grapini!“, a scris Grapini pe pagina sa de europarlamentar.

Ulterior, oamenii au sfătuit-o în comentarii ”să se pupe și-n oglindă”.

În urma glumelor, aceasta a modificat descrierea, spunând doar ”Mulțumim!”.

Cu doar două săptămâni în urmă, Maria Grapini ”inventase” o nouă țară.

”Câțiva eurodeputați inimoși din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Letiția, discută cum să salveze transportul internațional pentru țările din est”, a scris Grapini la descrierea unor poze de la o ședință.

Cel mai probabil, a vrut să scrie ”Letonia”. Nu se știe cum a ajuns la varianta ”Letiția”, dacă a fost un accident din grabă, sau dacă a fost autocorrect-ul.

În octombrie 2019, Maria Grapini și-a anunțat comunitatea că și-a terminat munca pe ziua respectivă și le-a urat tuturor ”seară bună din Tela Viv”.

A urmat o nouă postare, în care a scris din nou greșit, folosind tot ”Tela Viv”. Abia la a treia postare a scris corect.

Dan Barna

Dan Barna a comis-o chiar în urmă cu câteva zile, sâmbătă, 24 iulie, când a vrut să o felicite pe Ana Maria Popescu, care a câștigat medalia de argint în proba de spadă, la Jocurile Olimpice. Totuși, în loc de ”spadă”, a ieșit ”sabie”.

Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
După anunțurile PNL și PSD conform cărora nici Gabriela Firea și nici Sebastian Burduja nu vor candida din partea celor două partide la Primăria Capitalei, președintele PNL a găsit deja o...
Nicolae Ciucă, declarații evazive privind candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu: ”Fiecare speră să aibă o tracţiune la electorat”
Nicolae Ciucă, declarații evazive privind candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu: ”Fiecare speră să aibă o tracţiune la electorat”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, că cele două formațiuni îşi pun toată capacitatea astfel...
#gafe, #politicieni, #Facebook, #Raluca Turcan, #Maria Grapini, #Dan Barna, #nicolae ciuca , #stiri politice