Geniul lui Michael Jackson

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 28 Iunie 2009, ora 23:30
9317 citiri
Geniul lui Michael Jackson
Foto: missguided.co.uk

Independent de biografia sa, muzica lui Michael Jackson va ramane una dintre cele mai mari creatii artistice ale secolului nostru. Privind dincolo de moartea lui Michael Jackson, se poate spune ca de abia acum artistul a intrat in istorie.

Opera lui Michael Jackson va fi studiata, venerata, imitata si pastrata mereu in centrul atentiei muzicii universale. Viata sa, cu toate excentricitatile si ciudateniile nemaiauzite pana la el, va deveni materie de studiu de sine statatoare, punct de referinta pentru cunoasterea unui geniu artistic al lumii moderne.

Din punctul de vedere al biografiei sale, faptul ca Michael Jackson a murit ACUM este un fapt pozitiv, orice an adaugat vietii sale nu ar fi facut decat sa degradeze si mai mult imaginea unui muzician cu un geniu unic. Dualitatea personalitatii sale, ca si a intregii sale vieti, succesul incredibil, suferintele si gesturile sale excentrice, au creat imaginea unui megastar care a fost adulat si hulit, in acelasi timp, asa cum nu a mai fost niciun alt artist.

Imaginea chinuita a unui suflet de copil

Din acest punct de vedere, din nou, este mai bine ca imaginea si chipul lui Michael Jackson s-au oprit aici.

Nenumaratele sale operatii estetice exprima cel mai bine chinul interior al lui Michael si, totodata, dorinta sa de a fi perfect.

Nici nu ar trebui sa asculti marturiile persoanelor care i-au fost aproape pentru a-ti da seama de naivitatea, de candoare si inocenta de care a dat dovada Michael Jackson. Un critic poate ca le-ar fi numit, fara ezitare, sub un singur cuvant, semne ale infantilismului lui Michael.

Toate excentricitatile sale, asumate sau nu, care i-au adus si porecla de "Wacko Jacko", i-au crescut proportional faima, dar si controversele legate de psihicul si personalitatea sa duala.

Daca Michael Jackson a fost sau nu un copil care nu a crescut de fapt niciodata, pentru muzica pe care a compus-o, a interpretat-o si a pus-o in scena acest lucru conteaza mai putin. Opera sa ramane pentru oricine o referinta a muzicii moderne.

Michael Jackson, fonomenul, megastarul...

Pentru Michael Jackson s-au inventat cuvinte care sa ii defineasca mai bine popularitatea, succesul si priza pe care o avea la public. Este suficient sa ne aducem aminte doar de aparitia pe care si-a facut-o in primul concert pe care l-a sustinut la Bucuresti, in 1992. Este o dovada perfecta a modului in care artistul a stiut sa isi hipnotizeze publicul.

Piesele lui Michael Jackson au fost si mai ales vor fi de acum incolo o sursa de inspiratie pentru orice muzician. Genialitatea lui Michael consta si in faptul ca muzica sa nu poate fi incadratata unui singur stil. Piesele sale au acoperit mai multe genuri ale muzicii moderne de la pop si R&B pana la rock si blues.

Doar daca am alege melodia "Smoth Criminal", inca nu printre cele mai cunoscute si celebre ale lui Michael Jackson, aceasta a fost deja preluata, adaptata si interpretata in cele mai variate forme.

Sau in varianta rock.

Si interpretarea lui Michael Jackson.

Putem sa regretam ca nu il vom mai vedea niciodata in fata noastra dansand in stilul sau unic. Muzica insa sa va vorbi in locul omului Michael Jackson.

Muzicianul a stiut ca traieste doar pentru eternitate, iar tot ceea ce a facut in timpul vietii nu a fost decat sa isi pregateasca si mai bine nemurirea. Asa cum singur a afirmat de cateva ori, pentru Michael Jackson nu exista decat un singur punct de referinta pentru a acoperi intreaga complexitate a creatiei sale: Elvis Presley.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Michael Jackson, #geniu muzical, #Elvis Presley, #Michael Jackson moarte , #stiri politice