Guvernul Boc da 125.000 de euro pe egalitatea sexelor

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 15:20
1893 citiri
Guvernul Boc da 125.000 de euro pe egalitatea sexelor

Guvernul interimar condus de Emil Boc se grabeste sa adopte o hotarare prin care aloca 125.000 euro pentru monitorizarea misoginismului in presa si pentru un sondaj national privind caracteristicile oamenilor politici si tendintele de vot ale romanilor.

Proiectul de Hotarare de Guvern, elaborat impreuna cu ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, pentru implementarea egalitatii de sanse intre femei si barbati in perioada 2010-2012, ar costa 125.000 de euro, scrie Jurnalul National.

Hotararea de Guvern, publicata joi pe pagina de internet a Ministerului Muncii, nu ar fi iesita din comun daca nu ar avea o anexa prin care o suma importanta de bani de la buget este directionata catre o agentie condusa de o buna prietena a lui Adriean Videanu, Maria Mota, sefa femeilor PD-L din Gorj, pentru realizarea de monitorizari de presa extrem de costisitoare, tipariri de brosuri si efectuarea unor sondaje de opinie nationale pentru studierea tendintei de vot a populatiei.

HG prevede un intreg sir de masuri pentru combaterea sexismului in Romania, de la introducerea in curricula scolara a unor cursuri de egalitate de sanse pana la modificarea Legii electorale pentru introducerea unor cote fixe de colegii parlamentare pentru femei.

Banii au destinatii halucinante, sustine sursa citata. Astfel, 144.600 lei vor merge pentru "sensibilizarea mass-media", prin reuniuni cu ziaristii, estimate la 30.000 lei. O firma urmeaza sa primeasca un contract de 100.000 lei pentru "realizarea unei cercetari privind impactul presei video asupra constructiilor rolurilor si stereotipurilor de gen". La aceasta se va adauga si un raport despre cercetare, care va costa si el 10.000 lei.

140.000 lei sunt alocati unui studiu "pentru identificarea principalelor caracteristici ale profilului oamenilor politici" si pentru realizarea unui "barometru de opinie privind tendintele de vot ale populatiei in functie de criteriile de sex". Evaluarea si monitorizarea intregii operatiuni va costa separat 42.000 lei.

De proiect si gestionarea banilor, care vin de la bugetul public si din finantari nerambursabile, se ocupa Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse, condusa de Maria Mota.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...