Guvernul Ciucă, de la euforia investirii la festivalul furtului. Păcat de șansa pe care a avut-o România, ratată din cauza ticăloșiei unui singur om

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 16:53
10524 citiri

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat, cu sinceritate, că nu-i cunoaște pe toți miniștrii cabinetului său, dar se pare că nici nu se grăbește s-o facă, din moment ce nu a fost prezent, ieri, la audierea acestora.

Mă întreb ce lucruri mai importante o fi avut domnul Ciucă de rezolvat, dacă audierile miniștrilor săi au fost considerate de dânsul ca fiind neinteresante sau, oricum, de secundară importanță.

Ca niciodată, audierile în comisii au fost făcute pe repede înainte, fiecare dintre miniștrii propuși abia dacă au răspuns la două-trei întrebări, ceea ce arată că totul a fost doar o simplă formalitate, lucrurile fiind deja stabilite dinainte. Totuși, merită să scoatem în relief câteva lucruri.

Domnul Lucian Bode, vechiul și noul ministru de Interne, a declarat în fața comisiei că dorește să schimbe uniformele polițiștilor și jandarmilor, armamentul, totul. Probabil, doar mafia din MAI va rămâne aceeași.

Domnul Vasile Dîncu a primit și dânsul aviz pozitiv, după ce, la întrebarea ce îl recomandă pentru funcția de ministru al Apărării, domnia sa a răspunsa că… a făcut stagiul militar! Față de alți miniștri, iată, dânsul chiar are pregătire în domeniu.

De remarcat și faptul că domnul Lucian Romașcanu (Cultură) a fost validat cu doar 5 voturi pentru!

Domnul Sorin Grindeanu a fost uns ministru la Transporturi, dar mult mai bine i-ar fi stat la Ministerul Justiției, unde ar fi putut continua „reformele” începute în 2017.

Doamna Gabriela Firea, candidată la postul special creat pentru domnia sa, acela de ministru al Familiei, s-a declarat ofensată de glumele care au apărut în spațiul virtual referitoare la sinecura pe care tocmai a primit-o în guvernul Ciucă, dar și pentru faptul că a preferat Familia - Muncii.

Ieri au fost, însă, și alte întâmplări amuzante. De exemplu, domnul Marcel Ciolacu, îmbătat probabil de succesul neașteptat al negocierilor cu PNL, în care le-a luat liberalilor până și banul de pe pieptul mortului, s-a simțit dator să-i dea sfaturi Maiei Sandu despre cum să facă ea reformele în Justiție, în Republica Moldova. La întâlnire a participat și domnul Sorin Grindeanu, autorul celebrei OUG 13, care urma să reformeze total și definitiv Justiția din România.

Au lipsit domnii Tudorel Toader, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae, care, la rândul lor, ar fi putut să-i dea sfaturi utile doamnei Sandu, care n-are decât o amărâtă de diplomă de la Școala de Guvernare John F. Kennedy a Universității Harvard.

Astăzi, în Parlament, guvernul Ciucă a primit votul final. A fost o mare euforie în aulă, pesediștii, peneliștii și udemereii s-au felicitat reciproc și s-au îmbrățișat, pentru că, de mâine, aleșii noștri se vor apuca de treabă și vor începe implementarea programului de guvernare care va consta în marea căpușare a banului public.

Atât în lei (PNDL), cât și în euro (PNRR). Cu acești bani - cu care ar trebui să construim străzi și autostrăzi, sute de creșe, grădinițe, școli, cămine studențești, dispensare medicale, spitale, rețele de termoficare, de apă, de canal și de gaz - doar își vor umple buzunarele fără fund aleșii noștri și firmele de partid. Pentru că sunt o armată întreagă și pentru că sunt toți flămânzi.

În 2024, când se va trage linia și se vor face calculele, ne vom reîntâlni aici, pentru a număra “realizările” guvernului de uniune națională USL 2.0: străzi și autostrăzi în care gropile vor apărea după doar câteva luni de exploatare, reabilitări de clădiri care vor costa mai mult decât construite de la zero, lucrări în care vor fi facturate instalații nemțești, dar vor fi montate chinezării, spitale dotate cu ultimele tehnologii care vor sta închise și se vor degrada, pentru că nu va exista personal medical pentru ele, mai un teren de fotbal în pantă, mai un parc de joacă pentru copii construit în câmp, mai un trotuar supraetajat etc, șcl, ș.a.m.d.

Va fi un festival al furtului și al risipei, după rețeta deja verificată a social-cleptocraților. Pentru că atunci când hoții și incompetenții își dau mâna, dezastrul e asigurat. Păcat de sansă pe care a avut-o România și pe care a ratat-o din cauza ticăloșiei unui singur om. Un om în care am crezut și care, în schimb, ne-a dat o mare perversă, ca pe Târgu Ocna.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Ministrul Transporturilor, după evaluarea lucrărilor la podul de la Brăila: ”Este un semi-șantaj! Nu vom face recepţia. Punct”
Ministrul Transporturilor, după evaluarea lucrărilor la podul de la Brăila: ”Este un semi-șantaj! Nu vom face recepţia. Punct”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu afirmă că cei de la CNAIR au terminat evaluarea lucrărilor de la podul peste Dunăre de la Brăila şi că există neconformităţi pe care cei care au...
#nicolae ciuca, #Sorin Grindeanu, #Gabriela Firea, #Vasile Dancu , #stiri politice