Hasotti: PSD va iesi sau va fi dat afara de la guvernare in septembrie

Duminica, 23 August 2009, ora 21:08
1618 citiri
Hasotti: PSD va iesi sau va fi dat afara de la guvernare in septembrie

De buna voie sau nu, PSD nu va mai fi la putere din septembrie, crede senatorul Puiu Hasotti, care il sfatuieste pe liderul social-democrat Mircea Geoana sa iasa singur de la guvernare, pentru ca aceasta este "cea mai putin periculoasa optiune pe care o are PSD".

"PSD-ul este stapanit la ora actuala de o dilema: ori ramane la guvernare si Mircea Geoana nu are nicio sansa, ori iese de la guvernare si iarasi Mircea Geoana nu are nicio sansa. Iesirea de la guvernare se poate face in doua feluri: ori pur si simplu PSD-ul paraseste guvernarea ori este dat afara de la guvernare. Lucrul acesta se va intampla in septembrie", a sustinut Hasotti.

Senatorul liberal a mai spus ca Mircea Geoana si-a pierdut total credibilitatea si ca intrarea la guvernare a fost pentru PSD o "cacealma", pentru ca, desi guvernul a fost impartit 50% PDL si 50% PSD, PDL s-a ales cu postul de prim-ministru, "care este mai important decat toti ministrii la un loc".

Puiu Hasotti l-a sfatuit pe liderul PSD Mircea Geoana sa iasa singur de la guvernare. "Daca as fi in locul lui Mircea Geoana, eu as iesi de la guvernare, n-as accepta ca PDL si Traian Basescu sa ma dea afara. Este cea mai putin periculoasa optiune pe care o are PSD-ul".

La randul sau, vicepresedintele PD-L Cezar Preda a afirmat, duminica, la Buzau, ca PSD ar trebui dat afara de la guvernare si nu mai trebuie asteptata o eventuala decizie a acestuia de a pleca din coalitie, pentru ca, pana acum, "daca vroia sa iasa, o facea".

In opinia liderului democrat-liberal, PSD nu este un partid de opozitie veritabil, ci unul care este tentat doar de putere si de bani.

"PSD-ul nu iese de la guvernare, ca daca vroia sa iasa si isi calcula sa aiba vreo sansa pentru candidatura la prezidentiale a domnului Geoana, o facea. E clar ca pentru ei puterea banului si modul acesta de actiona cum au facut cu liberalii ii tenteaza mai mult decat sa fie un partid de opozitie veritabil, care sa actioneze ca atare.

Ei sunt tentati de putere, de bani, de o complicitate, in ceea ce priveste decizia Guvernului, in colaborare cu Partidul National Liberal. Eu cred ca nu ar trebui sa iasa ei de la guvernare si eu cred ca ar trebui dati afara de la guvernare", a declarat Cezar Preda, intr-o conferinta de presa la Buzau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#declaratii Pui Hasotti, #scoatere de la guvernare, #excludere PSD in septembrie , #stiri politice
Comentarii
P
PNL, PĂPUSILE GUZGANULUI ROZALIU SI URSARULUI
rank 1
Măi moshule, parcă fugeai seara prin Casa Poporului cu pantalonii in vine. Ai reusit să ti-i ridici, sau doamna colegă pe pe care o fugăreai nu te lasă?