Hrebenciuc: Mai toate sondajele confirma caderea lui Basescu

Luni, 17 August 2009, ora 23:16
1904 citiri
Hrebenciuc: Mai toate sondajele confirma caderea lui Basescu

Seful de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat luni seara, dupa o sedinta a grupului strategic de campanie, ca mai multe sondaje confirma in acest moment caderea lui Traian Basescu in preferintele electoratului.

"Am discutat un nou sondaj cu cei de la CURS, si pe aceasta cale ii raspund domnului Lazaroiu (consilier prezidential, n.r.), care avea dubii in legatura cu procentele domnului Geoana.

Are 28% in sondajul CURS, domnul Basescu are 33%, deci se confirma caderea domnului Basescu pe care de altfel si cei de la CSOP au confirmat-o", a spus Hrebenciuc, precizand ca presedintele PNL, Crin Antonescu se ridica la 15%, iar Sorin Oprescu la 8%.

Data congresului, intre 12 si 19 septembrie

Hrebenciuc a mai spus ca data Congresului PSD, la care va fi lansata oficial candidatura la alegerile prezidentiale a lui Mircea Geoana, va fi stabilita intre datele de 12 si 19 septembrie.

Cu aceasta ocazie se vor rezolva si problemele de natura organizatorica in ceea ce priveste ocuparea functiilor de vicepresedinte si de secretar general al PSD. in acest moment, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea are delegate doar atributiile de secretar general, urmand sa fie validat in toamna.

Hrebenciuc: Udrea trebuie sa vada ca face un abuz in serviciu in raport cu Parlamentul

Viorel Hrebenciuc a mai spus luni seara ca ministrul Turismului, Elena Udrea, face un "abuz in serviciu, deci este o fapta de natura penala" in momentul in care "dezinformeaza Parlamentul sau nu se prezinta la cererea unei Comisii parlamentare".

"Doamna Udrea trebuie sa citeasca foarte bine Legea raspunderii ministeriale si sa vada ca in momentul in care dezimformeaza Parlamentul sau nu se prezinta la cererea unei Comisii parlamentare aceasta inseamna abuz in serviciu, deci este o fapta de natura penala.

Ea este proaspata ministru, proaspata deputat, n-are cum sa stie aceste lucruri, o rog sa citeasca regulamentele si legile tarii ca sa inteleaga in ce situatie se pune", a comentat Hrebeciuc afirmatiile Elenei Udrea referitoare la refuzul de a se prezenta la Comisia de ancheta infiintata in cazul sau.

"Daca nu are nimic de ascuns, nu inteleg, inca o data de ce atata emotie (...) Eu ma mir ca domnul presedinte Basescu este atat de speriat de Comisia Udrea, sincer va spun nu inteleg de ce atata emotie si atata patima in toata aceasta chestiune", a mai declarat Hrebeciuc.

Inregistrarile nu ar fi pornit de la serviciul tehnic al Camerei Deputatilor

De asemenea, liderul deputatilor PSD a precizat ca social-democratii au facut verificari la Camera Deputatilor in privinta inregistrarii din Comisia de acheta care a fost data publicitatii.

"Inregistrarile nu au plecat de la serviciul nostru tehnic, deci este un alt organism care s-a ocupat de aceste inregistrari si avand in vedere ca doamna Udrea a afirmat ca se va ocupa informativ de toate aceste lucruri, cred ca pot sa si banuiesc care serviciu s-a ocupat de acest lucru, lucru pe care-l vom dovedi in perioada urmatoare", a mai spus Hrebenciuc.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Hrebenciuc sondaje Basescu, #echipa tehnica Camera Deputatilor, #inregistrari Comisie Udrea , #stiri politice