Hrebenciuc: Udrea a declansat scandalul intre PSD si PD-L

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 23:06
2770 citiri
Hrebenciuc: Udrea a declansat scandalul intre PSD si PD-L
Foto: Antena3

Directorul de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat vineri seara ca tot scandalul actual dintre PSD si PD-L a pornit de la formarea Comisiei de Ancheta Udrea.

"Istoria certurilor intre PSD si PD-L a inceput cand s-a format comisia Udrea in Parlament. Ea s-a format la presiunea opiniei publice si a mass-media", a explicat Hrebenciuc intr-o emisiune la Antena3, precizand ca democrat-liberalii au facut presiuni asupra partenerilor de guvernare ca aceasta comisie sa nu se formeze dar "dupa ce s-a infiintat nu mai aveam ce sa discutam".

Hrebenciuc a mai afirmat ca democrat-liberalii au fost supusi la o presiune foarte mare "din partea Cotrocenilor" si ca "Boc, Blaga si Videanu aveau sarcina sa nu se infiinteze aceasta comisie".

El a explicat insa ca "prestatia doamnei Udrea ne-a impins. A vorbit in deradere despre perdele (...) tot ce se intampla din acea zi de luni in politica romaneasca isi are originea in acel punct".

"Istoria se repeta in Romania: Elena Lupescu, Elena Ceausescu, Elena Udrea", a mai comentat Hrebenciuc, in opinia caruia "comportamentul presedintelui e deformat in acest moment (...)dar daca dovezile la adresa Elenei Udrea se vor accentua, o va lasa din brate".

Dansul languros de la Ciresica nu a fost intamplator

Seful de campanie al lui Geoana a mai spus ca intalnirea "intamplatoare" de la mare dintre Traian Basescu si Elena Udrea nu a fost deloc intamplatoare. "Episodul Ciresica de la mare nu e intamplator, cand s-a afisat cu Elena Udrea in particular(...) Se vede clar ca o sustine, asa se explica dansul languros de la Ciresica", a mai afirmat Hrebenciuc.

Pe de alta parte, el a negat afirmatiile facute de Cozmin Gusa, alt consilier al lui Mircea Geoana, cum ca ar fi cunoscut-o pe Elena Udrea in 2002, la PSD Bacau, cand aceasta ar fi fost intampinata la sediul social-democratilor de Hrebenciuc, Iacubov si Sechelariu. "Exclus. Este posibil sa fi fost acolo dar eu nu am fost prezent".

Relatii intre Elena Udrea si Cezar Preda

In schimb, Hrebenciuc a confirmat cu jumatate de gura zvonurile lansate de Marian Vanghelie saptamana trecuta, referitoare la o urmarire a democrat-liberalului Cezar Preda de catre serviciile secrete, mai precis de SPP, vorbind despre un episod de anul trecut cand ar fi fost vorba despre "un episod despre care se discuta despre anumite relatii care ar fi existat intre domnul Preda si Elena Udrea intr-un motel de langa Buzau, dar nu stiu in ce masura este adevarat, dar cred ca e adevarat. Daca domnul Vanghelie spune, inseamna ca stie ce spune".

In acest context, el a sustinut ca "in general, toti liderii PSD sunt urmariti. Vom prezenta dovezi, veti vedea".

Hrebenciuc a anuntat din nou ca se lucreaza la doua proiecte de legi care vor restructura serviciile secrete si i-a avertizat pe cei care se "ocupa cu astfel de lucruri", in special pe tinerii care au intrat in servicii dupa 1989, ca "si daca ai ordin si faci un lucru ilegal, legea nu te scuteste de a plati".

Liderul social-democrat a dat si un exemplu in acest sens, referindu-se la "episodul cu domnul Saftoiu, cand vorbea despre dezvaluirile de la Comisie si nici nu realiza ca facea un lucru ilegal".

Oprescu nu ne incurca, are intre 6% si 8%

In privinta sanselor la alegerile prezidentiale, Viorel Hrebenciuc s-a aratat convins ca Geoana va castiga pentru ca "este genul de presedinte de care are nevoie Romania in urmatorii ani" si pentru ca "inca 5 ani cu Traian Basescu ar fi dramatic".

"Basescu nu prea a performat in afara de hahaieli", a mai spus Hrebenciuc dezvaluind si ca seful statului "trebuia sa plece la New York, dar si-a anulat deplasarea".

El i-a gasit si scuze ministrului de Externe pentru esecul organizarii vizitei lui Traian Basescu in SUA: "atat timp cat presedintele pentru care muncesti nu este agreat de ceilalti este greu sa 'sustii un cal mort'".

Referitor la candidatura lui Sorin Oprescu, seful de campanie al lui Geoana a spus ca acesta este sustinut de PD-L dar ca democrat-liberalii isi fac un calcul gresit.

"Candidatura lui Sorin Oprescu complica jocul, nu ne incurca. E normala, chiar ne asteptam, la cum il cunosc era clar ca va candida, pentru ca este ambitia domniei sale(...) Inteleg ca il sustine domnul Urdareanu care are interese la primarie", a spus Hrebenciuc facand aluzie si la recentele intalniri de la Saint-Tropez ale omului de afaceri cu liderul PD-L Adriean Videanu.

"E un calcul gresit, pentru ca au impresia ca Oprescu va reusi sa tulbure apele in PSD dar este exclusa aceasta varianta. Oprescu ia si de la Basescu si de la Geoana si de la Antonescu, dar mai mult de jumatate sunt din zona independentilor(...) Oprescu are cam intre 6% si 8% pana sa isi anunte candidatura si mai e foarte putin pana la inceperea campaniei(...) Scorul in turul doi va fi cam de 55% la 45% pentru Mircea Geoana", a prognosticat Hrebenciuc.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Viorel Hrebenciuc Udrea Basescu, #Hrebenciuc restructurare servicii, #Hrebenciuc prezidentiale , #stiri politice