Iata cine sunt cei mai bogati presedinti de Consilii Judetene si cati bani invart

Vineri, 18 August 2017, ora 19:30
9398 citiri
Iata cine sunt cei mai bogati presedinti de Consilii Judetene si cati bani invart

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, se numara printre cei mai bogati sefi de CJ, conform declaratiilor de avere postate pe paginile de Internet ale acestor institutii.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, are o casa in Cluj Napoca si doua autoturisme de lux. Familia Tise mai detine bijuterii in valoare de 16.000 de euro si depozite bancare in valoare de 156.000 de lei si 2.700 de euro. Sotii Tise au insa investitii de milioane de lei in proiectul imobiliar Central Business Plaza din Cluj-Napoca, care se ocupa cu vanzari sau inchirieri de spatii comerciale, birouri si apartamente. Suma se ridica la aproape trei milioane de lei. Tise are insa si datorii la banci, in valoare de 326.000 de euro.

Un alt sef de judet instarit este presedintele Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa. Acesta are 21 de terenuri in judetul Iasi. Dintre acestea, 17 sunt terenuri intravilane, cu suprafete intre patru si 900 de metri patrati, iar alti 44.000 de metri patrati reprezinta teren agricol. De asemenea, familia Popa mai detine sase apartamente si o casa in Iasi. Maricel Popa a mentionat in document si bijuterii in valoare de 11.000 de euro, dar si tablouri semnate de Dan Hatmanu, Bogdan Barleanu si Gabriel Moisuc, in valoare totala de 40.000 de euro. In cont, Popa are 24.000 de lei, insa are de achitat la banci datorii de 21.000 de lei. De asemenea, acesta este actionar in noua firme.

Presedintele CJ Arad Iustin Cionca este proprietarul a 17 terenuri in localitatea Pecica. Cinci dintre acestea sunt intravilane, iar restul, terenuri agricole. Acesta si-a mai notat in declaratia de avere un apartament, doua case si un spatiu comercial. De asemenea, acesta are si conturi bancare in valoare de 200.000 de lei, dar si de recuperat 110.000 de euro acordati imprumut in nume personal.

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi Vasile Iliuta a avut, in anul precedent, incasari foarte mari de bani din agricultura: 3.434.082 lei. Cu toate acestea, nu are depozite bancare, insa detine, impreuna cu sotia sa, cinci terenuri, dintre care patru intravilane si unul agricol in judetul Calarasi. Sotii Iliuta au mai au un apartament, o casa si doua spatii comerciale in Calarasi si o casa in localitatea Vilcelele.

Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, are cinci terenuri, un apartament si o casa de vacanta, toate in judetul pe care il conduce. Acesta nu detine autoturisme, insa si-a trecut in declaratia de avere faptul ca si-a construit o ambarcatiune.

Presedintele CJ Constanta Marius Tutuianu are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane in localitatea constanteana Palazu Mare. De asemenea, impreuna cu sotia sa, acesta are doua apartamente si o casa in Constanta. Tutuianu nu si-a trecut in declaratia de avere nici depozite bancare, dar nici datorii.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...