Iliescu este impotriva asumarii raspunderii Guvernului

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 14:39
1221 citiri
Iliescu este impotriva asumarii raspunderii Guvernului
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat marti impotriva procedurii prin care Guvernul isi angajeaza raspunderea, sustinand ca legile asumate nu sunt cunoscute in forma lor finala de catre membrii coalitiei, dar a spus ca nu le recomanda "nimic" membrilor PSD in legatura cu asumarea.

Iliescu a plecat de la sediul PSD inainte ca sedinta BPN sa inceapa, dupa ce a luat parte la o sedinta de campanie. El a afirmat ca, in cadrul unui Guvern de coalitie, asumarea raspunderii nu este a premierului, "trebuie sa fie asumarea raspunderii Guvernului, deci a coalitiei de guvernare", adaugand faptul ca asupra acestor chestiuni a ramas sa se "lamureasca" liderii PSD si parlamentarii partidului, care vor lua o decizie.

Ion Iliescu a amintit ca PSD s-a pronuntat de la inceput impotriva asumarii raspunderii. "Este o procedura care nu se impune prin logica promovarii unor legi atat de complicate si toata dezbaterea publica a evidentiat acest lucru.

Mie nu mi-e deloc clar care este ratiunea acestei aventuri in care este fortat premierul sa se lanseze din capricii pentru mine de neinteles", a sustinut Iliescu, acuzand o "asumare a raspunderii in orb".

"De ce sa nu o faci in liniste si sa poti sa judeci lucrurile pana la capat, nu sa faci sub presiunea timpului, sub presiunea momentului si, iata, acum, oamenii habar nu aveau si membrii BPN-ului nu stiu, spre exemplu, la ce se angajeaza acest Guvern, si respectiv membrii. Azi noapte abia, am inteles, premierul Boc a mai stat 6 ore si a tot lucrat pe niste texte. Pai, se poate sa nu cunoasca acest lucru coalitia, care si-a asumat responsabilitatea aceasta?", s-a intrebat retoric Iliescu.

Totodata, intrebat daca recomanda, in aceasta situatia, ca parlamentarii PSD sa nu participe la sedinta de angajare a raspunderii, Iliescu a raspuns: "Nu recomand nimic, ei or sa discute si or sa decida".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iliescu asumare raspundere, #Iliescu coalitie PSD PDL , #stiri politice