Iliescu si alti pesedisti si-au cumparat casele pe nimic

Vineri, 14 Decembrie 2007, ora 11:22
6735 citiri
Iliescu si alti pesedisti si-au cumparat casele pe nimic

Discutiile iscate pe marginea deciziei Guvernului de a vinde unele imobile de protocol demnitarilor care locuiesc in ele au redeschis subiectul privilegiilor pe care actuali si fosti conducatori si le-au acordat cu nonsalanta.

Studiind listele cu imobile pe care RAAPPS le-a vandut deja, am descoperit cu surprindere ca Viorel Hrebenciuc, fost sef al SGG in timpul guvernarii PDSR, a semnat in perioada august-noiembrie 1996 in jur de 52 de ordine speciale prin care Ion Iliescu si multi apropiati ai sai si-au cumparatlocuintele.

Fostul presedinte a achizitionat locuinta din strada Moliere cu doar 55 de milioane de lei. Viorel Hrebenciuc a semnat respectivele ordine speciale si pentru prietenii guvernarii pedeseriste conduse de Nicolae Vacaroiu, relateaza editia de vineri a cotidianului Romania Libera.

Acestia, in mare parte fosti demnitari comunisti, si-au putut cumpara din fondul RAAPPS locuinte de lux situate in cartiere precum Dorobanti si Primaverii din Bucuresti, la preturi derizorii, cuprinse intre 800$ si 15.000$.

Astfel, Ion iliescu a platit numai 52 de milioane pentru cei 160 mp din cea mai luxoasa zona a Capitalei. Tradus in dolari, ar insemna ca liderul onorific de azi al PSD si-a cumparat apartamentul cu o suma modica, in jur de 15 mii de dolari.

Numele miruitilor lui Viorel Hrebenciuc sunt urmatoarele: Ene Vasile, Leonida Pastor, Diana Gabriela Craciun, Sima Constantin, Mircea Chirila, Alina Nitulescu Georgescu, Maria Calinescu, Gabriela Mazilu, Larisa Adriana Vladescu, Ovidiu sincai, Niculina Dinte, Maria Popa, Nucu Gheorghe Marin, Anda Albulescu, Dragos Luchian, Gheorghe Negrea, Georgeta Dinu, Radu Cristian Constantin, Ion Ghizdeanu, Ileana Dima, Grigore Popescu, Constantin Ionescu, Ion Ratoi, Vasile Chivulescu, Nicolae Spanu, Eugeniu Florescu, Ladislau Hegedus, Gheorghe Popescu, Mihai Arghir, Dumitru Apostoiu, Veronica Ciobanete, Eugen Tarhon, Ana Anghelescu, Ion Tuca, Marin Marinoiu, Angela Voicila, Remus Ghergulescu, Eremia Costel, George Prioteasa, Ionel Cetateanu, Gheorghe Picos, stefan Barceri, Stelian Pintelie, Constantin Balint, Marin Cristea, Nicolae Croitoru, Nicolae Dragason, Petre Ghimbulut. Ion Zipis, Ion Iliescu, Razvan Chivu, Ionel Tanase, Nicolae Teodorescu, Maxim Bergheanu, Dan Voiculescu, Nina Anastasiu, Irina Raicoviceanu, Mihail Diaconescu, Zerlin Dimofte, Constantin Mihaila.

Ultimii sapte de pe lista au cumparat respectivele apartamente in urma unei sentinte civile, ceilalti beneficiind fiecare in parte de cate o hotarare speciala a SGG, condus de Hrebenciuc. De pilda, Dan Voiculescu a achizitionat in Kiseleff la nr. 22 apartamentul nr. 6 cu o suprafata de 224 mp cu 70.000 USD prin sentinta civila 5100 din 2001. Astazi, apartamentul este mult mai valoros.

Preturile de achizitie a apartamentelor date de Hrebenciuc celor de mai sus variaza intre 3 milioane, aproximativ 800 de dolari la cursul din anul respectiv, pentru spatii de 72 mp, si 40 de milioane, cat a dat Remus Ghergulescu pe apartamentul de aproape 200 mp in C.A. Rosetti, 38 de milioane, cat a costat apartamentul din Primaverii al lui Eremia Costel din str. Andrei Muresanu, de 147 mp, 26 de milioane, cat a platit Prioteasa George pentru casa din Molire, de 118 mp.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...