Liderii coaliției de guvernare s-au înțeles în privința rectificării bugetare. 3 miliarde de lei urmează să fie împărțiți administrațiilor locale

Marti, 10 August 2021, ora 20:32
1916 citiri
Liderii coaliției de guvernare s-au înțeles în privința rectificării bugetare. 3 miliarde de lei urmează să fie împărțiți administrațiilor locale
Discuții vor mai fi privind criteriile de împărțire a banilor către autoritățile locale FOTO Agerpres

Liderii coaliţiei de guvernare au negociat, marţi, 10 august, cadrul rectificării bugetare, rămânând câteva puncte în discuţie, printre care fondurile alocate autorităţilor locale, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

El a precizat după şedinţa coaliţiei că s-a discutat despre rectificarea bugetară în linii mari, respectiv necesităţile de alocare de fonduri suplimentare pentru ordonatorii principali de credite.

"Au rămas câteva puncte în discuţie care vor fi clarificate", a arătat Orban.

Întrebat pe ce criterii vor fi acordaţi banii către autorităţile locale, el a spus că discuţia continuă.

"A rămas să existe o discuţie şi pe tema asta. Cert este că suma prevăzută în total este de 3 miliarde, care se împarte pe mai multe categorii - fond de rezervă, suplimentarea bugetelor locale, fie prin formulă, fie prin alt mecanism. Deci, urmează să se clarifice în detaliu acest punct. În mod normal, trebuie să se ţină cont de asigurarea cheltuielilor, de funcţionarea de resurse, trebuie să se asigure pentru cofinanţare, în special pentru funcţionarea proiectelor care sunt finanţate din fonduri europene pentru localităţile care au probleme. (...) A rămas că o să mai existe o discuţie pentru detaliere şi cu ministrul Dezvoltării şi cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale autorităţilor locale - respectiv UNCJR, Asociaţia Municipiilor şi celelalte. Dar e o sumă generală, care este stabilită în cuantum, urmând să se stabilească cu precizie modul de alocare a banilor", a explicat liderul PNL.

O altă temă discutată în coaliţie a fost legată de PNDL 3, respectiv lansarea unui nou plan de investiţii, de o valoare de aproximativ 50 miliarde de lei, într-un plan multianual, cu emiterea actului normativ al ordonanţei în cursul acestui an.

Orban a adăugat că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a pregătit, împreună cu o echipă, un proiect de OUG privind indexarea contractelor ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situaţii de lucrări şi care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creşterile, cât şi scăderile de preţuri la diferitele materiale de construcţie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#rectificare bugetara, #coalitie de guvernare, #bani , #stiri politice
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cu banii ăștia se pot face șosele ocolitoare măcar la localitățile