Ion Mihai Pacepa: Democratii vor sa transforme SUA intr-o tara socialista

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 15:04
10379 citiri
Ion Mihai Pacepa: Democratii vor sa transforme SUA intr-o tara socialista
Foto: http://stiri.interactiuni.ro

Fostul sef al spionajului romanesc, Ion Mihai Pacepa, a anuntat ca are de gand sa sustina candidatura lui Paul Schiffer la Congresul SUA, intr-un district din Ohio.

Pacepa sustine ca democratii americani vor sa transforme SUA intr-o tara socialista, in conditiile in care Barack Obama, actualul presedinte, este democrat.

Pacepa a fugit in SUA in anii '70, iar luni a anuntat ca are de gand sa se implice in politica americana, informeaza Associated Press.

Fostul spion a declarat ca republicanul Paul Schiffer se bucura de sprijinul lui in alegerile din 2010 pentru ca democratii vor sa transforme SUA intr-o dictatura socialista, precum ceea din care a evadat.

"Acum 31 de ani am platit cu doua condamnari la moarte, in Romania comunista, pentru dorinta mea de a o rupe cu marxismul si pentru ca am vrut sa devin un cetatean al celei mai mari tari de pe pamant. Acum virusul marxismului, cu preluarile sale letale guvernamentale, a inceput sa infecteze si tarmurile noastre. Partidul Democrat vrea sa transforme SUA intr-o tara socialista. Alegerile din 2010 ar putea impiedica aceasta catastrofa sa se intample", a precizat fostul sef adjunct al DIE.

Pacepa este recunoscator ca Paul Schiffer a decis sa candideze la Congresul SUA.

Ion Mihai Pacepa a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe (spionaj) al Romaniei comuniste si consilier personal al presedintelui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a obtinut cetatenia si a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatii impotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca fiind "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite".

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...