Ionut Aionitoaei, candidat USR PLUS pentru Diaspora: "Imaginati-va cum ar fi sa ne rezolvam problemele birocratice printr-un click de acasa - fara ghisee, cozi si dosare" (P)

Publicitate electorala
Luni, 30 Noiembrie 2020, ora 17:34
16758 citiri
Ionut Aionitoaei, candidat USR PLUS pentru Diaspora: "Imaginati-va cum ar fi sa ne rezolvam problemele birocratice printr-un click de acasa - fara ghisee, cozi si dosare" (P)

Ionut Aionitoaei e candidat din partea Aliantei USRPLUS pentru Camera Deputatilor circumscriptia 43 Diaspora. Proiectul sau este Romania Digitala. "Prin el, punem bazele unei Romanii moderne si bune cu oamenii ei" - ne marturiseste Ionut.

In randurile de mai jos, tanarul candidat al Aliantei USRPLUS a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari.

Ionut Aionitoaei, unde-ti sunt radacinile si care e povestea ta?

Povestea mea a inceput acum 37 de ani la Iasi, dar copilaria mi-am petrecut-o la Rosiori, o mica localitate de langa Botosani. Acolo am cunoscut fericirea asa cum ne-o descrie Creanga in povestile sale.

Mai tarziu, am ales drumul Iasilor, unde am hotarat sa imi fac studiile in informatica. Inca din timpul facultatii mi-am infiintat propria firma. Am inceput cu un start-up in tehnologie, care a cunoscut succesul in mai putin de 2 ani, rezultatele fiind recunoscute si premiate de Camera de Comert si Industrie din Iasi.

Ai parasit tara si locuiesti acum la Bruxelles. Cum de te-ai intors spre Romania si, mai ales, cum ai intrat in politica?

In 2010 m-am hotarat sa emigrez si m-am stabilit in Belgia, unde am inceput sa colaborez in cadrul mai multor proiecte cu institutiile europene, mai exact Comisia Europeana si Serviciul European de Actiune Externa.

In lumea politica am intrat in 2016 cand m-am alaturat guvernului tehnocrat condus de Dacian Ciolos. Atunci am creat si am implementat solutii de digitalizare adaptate pentru administratia din Romania. In cadrul Corpului de Control al primului-ministru am facut audit la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Am identificat sursele de scurgere a banilor publici din sistemul de sanatate.

Dupa angajamentul in guvernul Ciolos, m-am reintors la Comisia Europeana unde lucrez si azi, dar visul meu a ramas in Romania. Vreau sa ma intorc si sa duc la bun sfarsit ceea ce am inceput in 2016.

Care e primul lucru pe care iti propui sa-l realizezi din Camera Deputatilor si ce beneficii ar avea pentru romani?

In Parlament vreau sa activez in Comisia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor a Camerei Deputatilor. Primul lucru pe care il voi face in aceasta comisie este sa initiez o lege pentru deplina utilizare a Cartii Electronice de Identitate si in mediul virtual. Imaginati-va cum ar fi sa ne rezolvam problemele birocratice printr-un click de acasa - fara ghisee, cozi si dosare, iar cei din Diaspora, fara a mai fi nevoie sa stea la cozi la ambasade si consulate.

Prin candidatura mea ma alatur viziunii USR PLUS privind digitalizarea Romaniei. Digitalizarea nu este un moft, ci o urgenta. In ultimii ani, am colaborat cu lideri care au pus pe picioare mari sisteme IT guvernamentale. Din pozitia de deputat in Parlamentul Romaniei, imi pun la dispozitie toate aceste conexiuni, precum si competenta dobandita in IT in peste 20 de ani de experienta.

Ce le transmiti romanilor din Diaspora, care vor veni la urne in 5 si 6 decembrie?

Dragi romani din Diaspora, impreuna putem aduce Romania la un click distanta - o Romanie moderna si buna cu oamenii ei. In 5 si 6 decembrie, votul vostru pentru Alianta USR PLUS va crea sansa Romaniei noastre de maine! Acea Romanie normala in care ne dorim inca atat de multi sa ne intoarcem.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Ionut Aionitoaei, #us, #alegeri , #stiri politice