Ziare.com

IPP cere publicarea cheltuielilor publice pentru activitatea deputatilor

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 11:53

   

IPP cere publicarea cheltuielilor publice pentru activitatea deputatilor
Institutul pentru Politici Publice (IPP) anunta ca va monitoriza activitatea parlamentarilor si ca va urmari, in principal, trei aspecte pe care le considera "vitale" pentru cresterea transparentei si increderii populatiei in Parlament.

Astfel, IPP solicita publicarea, in fiecare luna, din oficiu si defalcat pentru fiecare deputat, a tuturor cheltuielilor publice pentru activitatea parlamentarilor, informeaza NewsIn.

Lista ar trebui sa contina o situatie defalcata a cheltuielilor acoperite din bugetul public pentru: indemnizatie, toate tipurile de diurna, suma forfetara, cheltuieli de deplasare in actiuni din insarcinarea Camerei, cheltuieli de deplasare in strainatate, cazarea in Bucuresti a deputatilor fara domiciliu in Capitala (inclusiv a celor din jud. Ilfov), telefonul mobil.

Totodata, o alta solicitare se refera la inlocuirea listei de prezenta cu monitorizarea prezentei prin cartele magnetice individuale folosite la vot si aplicarea de sanctiuni pentru absenti.

IPP doreste si monitorizarea tipurilor de activitati desfasurate in birourile parlamentare si a cheltuielilor asociate acestora.

Reprezentantii IPP afirma ca au avut deja o intalnire cu noul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, la care au fost discutate toate aceste solicitari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 673 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IPP ? Asta nu este ala a lui Ciuvica ? Ala cu amnezia , cu Armaghedonul ... cu arestarea si pe urma pupat-mana ...

Si-a facut baietelul un picutz de reclama , ca nu-l baga nimeni in seama .
Nu ma deranjeaza de fel .
Numai sa ne spuna ce au facut 4 anui de zile , timp in care Guverniceanu a cheltuit pe acadele miliarde si miliarde , iar parlamentari luau bani de chirie moca , pe minciuni .
Unde au fost 4 ani ?
Sau principala lor preocupare era sa-l injure pe Basescu ?
De ce nu faceau galagie de Saftoiu ca e cu retard ?
De Saftoaica ca da din casa ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor