Kelemen Hunor anunta sprijinul UDMR pentru Vlad Voiculescu: "Nu ministrul Sanatatii raspunde pentru o defectiune tehnica"

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 21:05
2379 citiri
Kelemen Hunor anunta sprijinul UDMR pentru Vlad Voiculescu: "Nu ministrul Sanatatii raspunde pentru o defectiune tehnica"

Vicepremierul Kelemen Hunor considera ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, nu poate fi gasit responsabil pentru o defectiune tehnica si sustine ca acesta are in continuare sprijinul coalitiei de guvernare. "Luni, cand se va vota motiunea, sunt convins ca va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coalitiei si in Parlament, nu am nicio indoiala", afirma Kelemen.

"Nu este un test pentru Vlad Voiculescu. Pandemia este un test pentru coalitie, pentru Guvern si, pana la urma, si pentru toata societatea romaneasca. In aceasta perioada, presiunea este uriasa, valul trei a venit peste noi. Ministrul Sanatatii este in prima linie fiindca el e responsabil pentru tot sistemul sanitar din punct de vedere politic, din punct de vedere moral, cu toate ca anumite chestiuni nu depind de ministrul Sanatatii si cum gestionezi criza arata daca esti in stare sa conduci o institutie, o tara pana la urma.

Eu cred ca acest Guvern, cu toate neajunsurile, cu toate disputele interne, in aceasta perioada a reusit sa gestioneze tara, sistemul sanitar bine. Nu spun ca foarte bine, dar bine. (...) Defectiunile tehnice, tragediile, sunt dureroase, dar nu ministrul Sanatatii raspunde pentru o defectiune tehnica. (...) Lucrurile trebuie un pic indepartate de lupta politica pentru ca, pana la urma, nu e vorba nici de Voiculescu, nici de Citu, nici de Kelemen, nici de Dan Barna, e vorba de Romania si de aceea eu cred ca testul nostru comun este cum gestionam criza prin care trecem cu totii", a declarant, marti seara, la B1 TV, Kelemen Hunor.

Vicepremierul a sustinut ca in repetate randuri Vlad Voiculescu a solicitat sedinte extraordinare de Guvern pentru a discuta problemele din Sanatate, aratand ca este preocupat si ca are o atitudine "coerenta si corecta" fata de domeniul de care este responsabil.

"Sigur, responsabilitatea e la USR in ceea ce priveste persoana ministrului, nu trebuie sa ocolim acest lucru si asa cum am discutat si in coalitie o analiza serioasa din partea premierului se va face dupa prima jumatate a anului. Sigur, daca pe parcurs se intampla ceva neasteptat, are toata posibilitatea legala, constitutionala sa decida cum procedeaza.

Dar eu am incredere, vad cum actioneaza Vlad Voiculescu in Guvern, vad cu ce proiecte vine, de foarte mult ori am facut sedinte extraordinare pentru a discuta problemele din sanatate (...) si nu a asteptat Vlad Voiculescu o saptamana pana la sedinta ordinara, a cerut sedinta extraordinara, am venit cu totii seara tarziu, sau am facut online, pentru ca sunt lucruri care trebuie, dincolo de rutina zilnica, rezolvate", a adaugat vicepremierul.

El sustine ca Vlad Voiculescu nu este "atacat" din interiorul coalitiei de guvernare, aratand ca critici exista si la adresa sa, ori a altor membri ai Cabinetului.

"Coalitia este solidara, vor fi critici, au fost critici si, dincolo de actiune, comunicarea, perceptia este importanta. Si aici eu vad ca avem o problema de perceptie. Sunt convins ca actiunile Guvernului, inclusiv ale lui Voiculescu, sunt mult mai coerente si mult mai corecte decat perceptia. Trebuie sa schimbam un pic perceptia. (...) Luni, cand se va vota motiunea, sunt convins ca va avea Vlad Voiculescu solidaritatea coalitiei si in Parlament, nu am nicio indoiala", a mai afirmat Kelemen Hunor.

El considera ca "presiunea pe sistemul de sanatate va creste in zilele urmatoare" si ca "trebuie sa fim constienti ca exista in continuare o problema reala din punctul de vedere al evolutiei pandemiei".

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...