Klaus Iohannis participa luni si marti la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles

Vineri, 21 Mai 2021, ora 14:07

   

Klaus Iohannis participa luni si marti la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles
Presedintele Klaus Iohannis va participa, luni si marti, la reuniunea extraordinara a Consiliului European, care se va desfasura la Bruxelles, context in care va pleda pentru implementarea rapida si unitara a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterand ideea ca acestea sa nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetatenilor la libera circulatie.

Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizeaza coordonarea la nivelul Uniunii Europene in contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbarilor climatice, relatiile Uniunii cu Rusia si cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, referitor la pandemia de COVID-19, presedintele Iohannis va sustine asigurarea unei coordonari stranse intre statele membre, precum si mentinerea unei abordari vigilente in continuare.

"Presedintele Klaus Iohannis va pleda pentru implementarea rapida si unitara a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterand ideea ca acestea sa nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetatenilor la libera circulatie. Presedintele Romaniei va sustine, totodata, operationalizarea cat mai rapida a unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru statele din afara Uniunii Europene", arata Administratia Prezidentiala.

Seful statului va sublinia, referitor la combaterea schimbarilor climatice, necesitatea crearii unui cadru legal flexibil care sa permita statelor membre ale Uniunii sa identifice cele mai bune solutii pentru atingerea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2030, comparativ cu anul 1990.

"Presedintele Romaniei se va pronunta pentru asigurarea unei partajari echitabile a eforturilor, astfel incat contributiile fiecarui stat membru, in special in termeni de costuri, sa nu reprezinte un obstacol pentru dezvoltarea economica a acestora", mentioneaza Administratia Prezidentiala.

Legat de relatiile dintre Uniunea Europeana si Federatia Rusa, presedintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare unitara si solidara din partea Uniunii, pe baza celor cinci principii directoare agreate anterior. De asemenea, va sustine necesitatea elaborarii unui document strategic al Uniunii cu privire la abordarea viitoare a relatiilor cu Federatia Rusa.

Presedintele Klaus Iohannis va evidentia, referitor la relatiile Uniunii cu Marea Britanie, necesitatea mentinerii unei abordari constructive a Uniunii bazate pe principiile unitatii, solidaritatii si nediscriminarii.

"Pe de alta parte, in ceea ce priveste tratamentul diferentiat aplicat de autoritatile britanice cetatenilor europeni referitor la taxele pentru vizele de munca, presedintele Romaniei va insista ca statele membre si institutiile europene sa faca demersuri sustinute pentru a convinge autoritatile britanice sa aplice un tratament nediscriminatoriu fata de toti cetatenii Uniunii Europene", mai arata Administratia Prezidentiala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1577 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
NiktamerGigi
rank 5
Presedintele Klaus Iohannis va participa la Consiliului European
de la Bruxelles ! E normal . S-a saturat si el de Paltinis , Piatra Neamt , de Orban si Citu .
Urmeaza ceva vizite de lucru prin tari "importante" de vizitat unde se poate récupéra dupa rezilienta dura suportata in timpul pandemiei
Va rog un pic de intelegere, vreti ca Presedintele sa faca un Burnout ?; e suficient ca sunt epuizati de atata munca Citu si Orban .
Pentru romani se prevede o rezilienta pe 30 de ani . Si asta daca sunt obedienti ca pana acum , daca nu ....va mai baga o "revolutie" si ajungeti in Epoca de Piatra
Hoax
rank 5
Se ridica restrictiile 😁 pentru unii rezilienti care abia asteptau!
Vaccinatii sunt si mai avantajati , vine vara

https://www.timesnewroman.ro/politic/klaus-iohannis-vizita-de-lucru-la-comunitatea-romaneasca-din-zanzibar/

https://www.timesnewroman.ro/politic/iohannis-explica-ce-daca-m-am-dus-la-schi-unde-era-sa-ma-duc-la-plaja/
RexMundi
rank 5
serios?
ori cu el ,fara el tot draquu e.... nulitate fix ca 'guvernu lui"!
Porcul
rank 1
Nu se poate fara el,ca nimeni nu spala paharele,ca el. Si
face un mezamplas a'la carte....
Makro
rank 5
Mai ceva
că halbele lu' dragnea, nu-i așa?
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
România ar trebui primită în Schengen
Romania ar trebui primită in Schengen, dat fiind contextul cu gazele din Rusia aprobate si de Biden pentru Germania.
Porcul
rank 1
Ce sa faca Romania in schengen,sa livreze "carne" de consum
pentru bordeluri si sparanghelisti ? Mai stati si pe acasa ca si aici aveti ce face. Pune-ti mana pe treaba aici,acasa si daca nu aveti treaba,v-o dau eu.
gheu
rank 5
stimate
Pentru un raspuns ieri am primit 1000 de puncte descalificare. Dar iti mai raspund: tu ai mintea in ceata ca si niktamer, stefanell si altii
gheu
rank 5
Se pare ca
Pe forum au aparut o multitudine de antiromani si prorusi.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor