Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Presedintele Klaus Iohannis participa la reuniunea Consiliului European. Liderii din spatiul comunitar discuta despre pandemie si ridicarea graduala a restrictiilor

Joi, 25 Martie 2021, ora 07:29
1743 citiri
Presedintele Klaus Iohannis participa la reuniunea Consiliului European. Liderii din spatiul comunitar discuta despre pandemie si ridicarea graduala a restrictiilor
Klaus Iohannis este presedintele Romaniei FOTO captura Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European, in format de videoconferinta. Principalele subiecte aflate pe agenda vizand coordonarea la nivel UE in contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea productiei, livrarii si distributiei de vaccinuri, pregatirea pentru ridicarea graduala a restrictiilor si consolidarea raspunsului global al Uniunii la pandemie.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, vor mai fi discutate aspecte privind Piata Interna si consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii si cu privire la situatia din Mediterana de Est si la relatiile cu Turcia.

In cadrul reuniunii Consiliului European, presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea o interventie in care se va referi la perspectiva relatiei dintre Uniunea Europeana si SUA.

Klaus Iohannis: Autoritatile competente nu s-au preocupat sa extinda numarul locurilor de Terapie Intensiva

In marja Consiliului European, va avea loc si un Summit Euro, in format extins, in care se vor discuta aspecte privind rolul international al monedei euro, cu accent pe importanta politicilor economice solide pentru sporirea rezilientei Zonei Euro.

Marti, seful statului a participat la o videoconferinta cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, si alti lideri europeni, in pregatirea reuniunii Consiliului European.

Miercuri, presedintele Iohannis a subliniat ca vaccinarea anti-COVID trebuie accelerata.

"Pot sa va spun ca o sa fiu foarte ferm si clar in Consiliu - trebuie sa acceleram vaccinarea (...) si trebuie sa luam absolut toate masurile care pot fi luate impreuna cu producatorii de vaccinuri pentru a creste viteza de vaccinare. Pana acum, aceste solicitari pe care le-am avut si eu si altii au dat rezultate, avem doze suplimentare.

Klaus Iohannis, despre situatia pandemica: "Nu cred ca este o solutie carantinarea Bucurestiului"

De exemplu, in aceste doua saptamani, ultimele doua saptamani din martie, primim multe doze suplimentare dintr-un vaccin care este foarte cautat si cred ca se poate face mai mult. In paralel, vom discuta despre certificatul care arata daca o persoana a fost vaccinata, a avut boala sau a facut un test si aceste chestiuni vor fi probabil lamurite in cursul acestui Consiliu", a precizat seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Klaus Iohannis conferinta europeana, #pandemie , #stiri politice