Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lazar Comanescu: Problema rromilor ar trebui tratata din perspectiva europeana

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 17:21
1557 citiri
Lazar Comanescu: Problema rromilor ar trebui tratata din perspectiva europeana

Ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, a declarat joi ca problema rromilor ar trebui tratata din perspectiva europeana si ar trebui sa ingrijoreze in mod egal toate tarile din aceasta zona.

"Societatea romaneasca, partidele politice si guvernul stiu ca exista probleme legate de minoritatea rroma. Am mobilizat pana in prezent cat mai multe resurse posibile pentru a imbunatati situatia, acordand o mai mare atentie pe integrarea lor sociala. Mai sunt multe de facut, dar cred ca lucrurile s-au imbunatatit putin", a declarat fostul ministru de Externe in cadrul unui interviu acordat EurActiv.

Lazar Comanescu a reiterat ideea ca problema rromilor nu ar trebuie sa ingrijoreze doar Romania.

"Problema rromilor ar trebui rezolvata din perspectiva europeana. Ca sa fiu clar: Nu vreau sa spun ca transfer aceasta problema la nivel european. Nu, fiecare tara trebuie sa fie ingrijorata si sa isi faca propria treaba. Oricum, aici sunt aspecte ce trebuie analizate si rezolvate la nivel european", a mai spus ambasadorul Romaniei in Germania.

Printre problemele care trebuie rezolvate, Lazar Comanescu mentioneaza integrarea sociala si accesul la educatie.

"Este la fel de important ca statele membre UE sa respecte dreptul de libera circulatie a persoanelor. Orice limitare va fi contrara tratatelor europene, de aceea Romania promoveaza ideea ca UE ar trebui sa adopte o strategie pentru minoritatea rroma. Exista si alte minoritati cu care convietuim bine, cea a sasilor de exemplu. Si maghiarii sunt o alta minoritate importanta in Romania. Din 1996 mai mereu au facut parte din Guvern", a mai mentionat fostul ministru de Externe.

Lazar Comanescu a mai spus ca in ultima perioada Romania a facut progrese mari in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei.

"De exemplu politicieni cunoscuti au fost acuzati de acte de coruptie. Agentia pentru Integritate este acum operationala si isi face treaba foarte serios", a mai precizat acesta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Lazar Comanescu problema rromilor, #trata problema nivel european , #stiri politice
Comentarii