Legea functionarilor publici, adoptata

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:46
10710 citiri
Legea functionarilor publici, adoptata

Legea functionarilor publici a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor cu 172 de voturi pentru niciun vot impotriva si nicio abtinere. Legea avea nevoie de minimum 167 de voturi. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Deputatii PSD si PNL au parasit, marti, sedinta Camerei in care era programat votul final la Legea Statutului functionarilor publici. Cu toate astea, proiectul a fost adoptat.

De altfel, parlamentarii Opozitiei au parasit si luni sala de plen, nemultumiti ca PD-L incearca modificarea legii statutului functionarilor publici.

Scandal in Parlament: PSD si PNL au iesit din sala, la dezbateri

Proiectul a trecut luni pe articole in absenta pesedistilor si penelistilor, astfel ca marti a fost supus votului final.

PNL si PSD va contesta legea la Curtea Constitutionala

Mai mult, viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii vor contesta miercuri, la Curtea Constitutionala, Legea functionarilor publici, demers care ar putea sa fie realizat in comun cu deputatii PSD.

"Pentru faptul ca si acest proiect de lege este departe de Constitutie, am luat decizia in cadrul grupului parlamentar ca maine (miercuri - n.r.) sa contestam la Curtea Constitutionala aceasta lege, atat din punct de vedere procedural, cat si din punct de vedere al prevederilor de fond, care vin in contradictie cu cele ale Constitutiei, tinand cont ca Legea functionarului public e o lege organica, care a facut posibila aderarea Romaniei la UE atunci cand a fost adoptata", a declarat Eugen Nicolaescu.

PSD si PNL se aliaza impotriva modificarilor Statutului functionarilor publici

Si PSD a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala (CC) proiectul Statutului functionarilor publici pe motiv ca aceasta lege da posibilitatea numirii clientelei politice la conducerea institutiilor deconcentrate si centralizeaza activitatea functionarului public.

Deputatul PSD, Mircea Dusa, a spus ca acest proiect creeaza premisele numirii in functiile de directori si directori adjuncti ai servciilor deconcentrate a clientelei politice, intrucat "prevede o derogare de la 6 luni, perioada in care se pot face numiri in functii si directori care nu au calitatea de functionari publici", potrivit Mediafax.

El a mai spus ca o alta critica adusa proiectului este faptul ca acesta prevede recentralizarea activitatii functionarului public. Dusa a explicat ca, pana acum, primariile aveau libertatea sa-si gestioneze functia publica, sa faca angajari, iar, conform proiectului, "se recentralizeaza intrega activitate la nivelul Agentiei functionarului public, astfel incat primariile trebuie sa ia aprobare si pentru o virgula".

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Comentarii