Leonard Orban: Nu trebuie sa ne facem griji pentru raportul de tara

Luni, 26 Mai 2008, ora 14:34
882 citiri
Leonard Orban: Nu trebuie sa ne facem griji pentru raportul de tara

Romania nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta continutului raportului de tara, ce va fi adoptat in iulie, a declarat, luni, comisarul european Leonard Orban.

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, a facut aceste precizari dupa o intalnire cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, relateaza, luni, NewsIn.

Leonard Orban a recunoscut ca exista presiuni din partea Parlamentelor unor tari, in ceea ce priveste continutul raportului.

Comisarul european a mai spus ca, in opinia sa, este suficient timp ca partea romana sa intocmeasca documentele oficiale cu privire la acest eveniment, deoarece "raportul nu este inca pregatit".

Orban a mai afirmat ca, la intalnirea cu ministrul Justitiei a luat in discutie si un posibil calendar de redactare si adoptare a raportului Comisiei Europene privind mecanisul de cooperare si verificare in domeniul justitiei si al luptei impotriva coruptiei.

La randul sau, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca "raportul va fi unul obiectiv si echilibrat".

Ministrul Catalin Predoiu a mai mentionat ca el crede ca, in ultimele opt luni, s-au facut progrese cel putin in raporturile interinstitutionale.

Catalin Predoiu a subliniat ca sistemul judiciar din Romania va trebui sa mai faca unele eforturi in "zona de combarere a marii coruptii, unde mai sunt de facut lucruri" , precum si pentru asigurarea unei "politici coerente de resurse umane pe termen lung".

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Leonard Orban, #comisar, #Romania, #raport, #coruptie , #stiri politice