Lider liberal din Iasi: Mihai Chirica ne-a blocat aproape 4 ani! Cum le explicam oamenilor ca acum ne reprezinta?

Duminica, 23 Februarie 2020, ora 14:01
5257 citiri
Lider liberal din Iasi: Mihai Chirica ne-a blocat aproape 4 ani! Cum le explicam oamenilor ca acum ne reprezinta?
Foto; Arhiva Facebook/Etienne Ignat

Prim-vicepresedintele organizatiei municipale PNL Iasi, consilierul local Etienne Ignat, sustine ca nu intelege cum s-ar putea alinia colegii sai de partid in spatele fostului social democrat Mihai Chirica, la alegerile locale. Asta, in conditiile in care Chirica le-ar fi blocat pana de curand toate initiativele legislative liberalilor, pe plan local.

"Domnule presedinte, Ludovic Orban. La Iasi, mi-am castigat dreptul la democratie in instanta.

Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice initiativa in Consiliul Local, intr-un mod total nedemocratic. In 2017, impreuna cu Razvan Timofciuc am deschis un proces (dosarul 10183/99/2017), care a fost finalizat in 2019, printr-o hotarare definitiva. Primarul a fost obligat sa puna proiectele depuse de consilierii PNL pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, si, iata ca in sedinta ordinara convocata ieri si dupa ani de munca asidua, proiectele liberale se gasesc pe ordinea de zi.

Din pacate, ele nu se regasesc prin respectarea legii, ci prin decizii ale instantei. Dincolo de continutul proiectelor, important este ca am creat un precedent in favoarea DEMOCRATIEI, nu doar in Iasi, ci in Romania. O opozitie sanatoasa se face prin proiecte si initiative.

Aceasta situatie ma mahneste profund, pentru ca nu stiu cum pot sau cum voi putea explica electoratului PNL ca, deodata, acest primar care a facut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid. Auzim in fiecare zi in mesajele date de catre liderii partidului, ca PSD blocheaza in parlament propunerile legislative initiate de PNL.

Va intreb, domnule presedinte, cu ce e diferit primarul de la Iasi, Mihai Chirica, candidat PSD la primarie in 2016 si sustinut de PSD din pixul lui Dragnea fata de comportamentul toxic pe care il tot blamam?", sustine prim-vicepresedintele PNL Iasi, in scrisoarea deschisa publicata duminica pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Etienne Ignat, de PSD trebuie scapat "prin dezbatere, initiative si proiecte", nu "prin aducerea lor (a social-democratilor - n.red.) in PNL".

"Domnule presedinte al Partidului National Liberal, prin faptul ca nu sustin aducerea primarului PSD Mihai Chirica in PNL am ajuns sa fiu o paria in propria filiala, pentru ca am facut o opozitie pe bune! Nu putem scapa de PSD prin aducerea lor in PNL. Eu vreau si imi doresc extrem de mult sa scapam de PSD prin dezbatere, initiative si proiecte. Pentru mine, asta e spiritul Liberal!", spune consilierul municipal al PNL.

Consilierul local cere si sprijinul altor membri marcanti din PNL.

"Domnule Rares Bogdan, in democratie hotii stau la puscarie. Insa, cei care nu respecta dreptul fundamental al unui consilier local conferit prin lege si care este trimis de ieseni sa le reprezinte viziunea, in baza unui program politic, unde ar trebui sa stea? In PNL? Doamna Raluca Turcan, sunteti un vechi parlamentar, un om deosebit cu rezultate extraordinare la Sibiu.

Aveti foarte multe initiative depuse, initiative la care ati lucrat si in care ati pus suflet. Cum va simtiti cand ele sunt blocate de PSD ani intregi? Cum ne vom simti noi in PNL daca vom incuraja o astfel de practica a unui primar certat cu legea. Domnule Robert Sighiartau, o tara intreaga s-a uitat la dumneavostra cand ati reusit marirea alocatiilor si la modul extraordinar de a va lupta cu PSD. Desi ati venit cu o masura extrem de necesara, PSD a depus toate eforturile sa va blocheze.

Cum as putea sa-l sustin in partid pe Mihai Chirica cand el se comporta exact ca un pesedist ce este? Cum?", sustine Etienne Ignat.

Liberalul Iesean mai spune si ca Mihai Chirica a sustinut in 2016 candidatura pentru Parlament a lui Nicolae Banicioiu, "responsabil de imensele gafe de la Colectiv".

Reactia lui Etienne Ignat vine dupa ce saptamana trecuta deputatul liberal Marius Bodea, care este si presedintele organizatiei municipale PNL Iasi, a anuntat ca a fost informat de catre conducerea centrala a PNL ca Mihai Chirica va fi candidatul formatiunii la Primaria municipiului Iasi.

Eveniment Quarterly Report

Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#Mihai Chirica candidat liberal Primaria Iasi, #etienne Ignat revolta PNL Mihai Chirica , #stiri politice