Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 13:29
1496 citiri
Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”
Maricel Popa, liderul PSD Iași FOTO Facebook/ Maricel Popa

Şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, îi acuză de iresponsabilitate pe edilul Mihai Chirica şi pe şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, ambii membri PNL, întrucât nu au gestionat eficient pandemia, el precizând că, dacă nu ar fi existat Spitalul Mobil de la Leţcani, situaţia ar fi fost dramatică.

Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine miercuri, într-un comunicat de presă, că actualii şefi liberali ai Iaşiului, respectiv Mihai Chirica şi Costel Alexe, au arătat că nu sunt în stare să gestioneze eficient pandemia.

"Ca într-un scenariu absurd, Mihai Chirica a îmbolnăvit oamenii permiţând adunări de mii de oameni – târguri de haine şi focuri de artificii, celălalt, Costel Alexe a refuzat să îi trateze, blocând Spitalul Modular de la Leţcani, cel mai mare de acest tip din ţară.

Acesta este modul în care cei doi iresponsabili au înţeles să administreze situaţia pandemică de la Iaşi! Sunt convins că dacă nu am fi avut unitatea medicală mobilă, situaţia ar fi fost dramatică şi foarte mulţi oameni nu ar fi avut nicio şansă să primească tratament medical de specialitate", precizează liderul social-democrat ieşean, Maricel Popa.

Referindu-se la întârzierile privind redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani, senatorul Maricel Popa a afirmat că nu crede că este vorba "doar de incompetenţă, ci mai degrabă de rea-voinţă".

"Penalul Costel Alexe nu a înţeles nici acum că nu mai suntem în campanie electorală şi că acest spital salvează vieţi omeneşti! Nici măcar pupilul său, managerul Florin Roşu (al spitalului de Boli Infecţioase Iaşi – n.r.), nu este dispus să aibă o atitudine constructivă, acesta făcând tot timpul dovada faptului că nu iese din cuvântul preşedintelui Consiliului Judeţean", a precizat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Senatorul social-democrat consideră că spitalul mobil de la Leţcani îşi arată deja utilitatea, în cele două săptămâni de la redeschidere fiind îngrijiţi sute de bolnavi.

"Administraţia judeţeană penelistă a ţinut închis spitalul mai bine de opt luni, acuzând tot felul de neconformităţi care, chipurile, ar pune în pericol siguranţa pacienţilor. Din păcate, acest mod de gestionare a lucrurilor s-a întâmplat şi la nivel naţional. Guvernul a procedat profund greşit în modul pompieristic, impredictibil şi incoerent în care a introdus restricţiile pentru a opri creşterea cazurilor de covid.

În loc să testeze populaţia sau măcar segmentele cele mai expuse şi să pună în practică o strategie concretă pentru cel puţin 60 zile, autorităţile au acţionat instinctiv, pe moment, fiind mai degrabă preocupate de luptele politice interne decât de siguranţa populaţiei", mai arată senatorul PSD, Maricel Popa.

Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Biografia premierului Marcel Ciolacu, probabil viitor candidat PSD la alegerile prezidențiale, stârnește interes în aceste zile, mai ales că există mari diferențe între informațiile...
Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
Liderul parlamentarilor Fidesz, Máté Kocsis, a criticat includerea AUR în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European, condus de Georgia Meloni, susținând că...
#maricel popa, #PSD Iasi, #mihai chirica, #costel alexe, #Covid 19 , #stiri politice
  1. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  2. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  3. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  4. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  5. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  6. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  7. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  8. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
  9. ”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
  10. George Simion, din nou la Parchetul General: Am venit să-mi cer telefonul înapoi. Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA VIDEO