Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 13:29
1231 citiri
Liderul PSD Iași îl acuză pe Mihai Chirica că a îmbolnăvit oamenii după ce a permis adunări mari: ”Târguri de haine şi focuri de artificii”

Şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, îi acuză de iresponsabilitate pe edilul Mihai Chirica şi pe şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, ambii membri PNL, întrucât nu au gestionat eficient pandemia, el precizând că, dacă nu ar fi existat Spitalul Mobil de la Leţcani, situaţia ar fi fost dramatică.

Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine miercuri, într-un comunicat de presă, că actualii şefi liberali ai Iaşiului, respectiv Mihai Chirica şi Costel Alexe, au arătat că nu sunt în stare să gestioneze eficient pandemia.

"Ca într-un scenariu absurd, Mihai Chirica a îmbolnăvit oamenii permiţând adunări de mii de oameni – târguri de haine şi focuri de artificii, celălalt, Costel Alexe a refuzat să îi trateze, blocând Spitalul Modular de la Leţcani, cel mai mare de acest tip din ţară.

Acesta este modul în care cei doi iresponsabili au înţeles să administreze situaţia pandemică de la Iaşi! Sunt convins că dacă nu am fi avut unitatea medicală mobilă, situaţia ar fi fost dramatică şi foarte mulţi oameni nu ar fi avut nicio şansă să primească tratament medical de specialitate", precizează liderul social-democrat ieşean, Maricel Popa.

Referindu-se la întârzierile privind redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani, senatorul Maricel Popa a afirmat că nu crede că este vorba "doar de incompetenţă, ci mai degrabă de rea-voinţă".

"Penalul Costel Alexe nu a înţeles nici acum că nu mai suntem în campanie electorală şi că acest spital salvează vieţi omeneşti! Nici măcar pupilul său, managerul Florin Roşu (al spitalului de Boli Infecţioase Iaşi – n.r.), nu este dispus să aibă o atitudine constructivă, acesta făcând tot timpul dovada faptului că nu iese din cuvântul preşedintelui Consiliului Judeţean", a precizat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Senatorul social-democrat consideră că spitalul mobil de la Leţcani îşi arată deja utilitatea, în cele două săptămâni de la redeschidere fiind îngrijiţi sute de bolnavi.

"Administraţia judeţeană penelistă a ţinut închis spitalul mai bine de opt luni, acuzând tot felul de neconformităţi care, chipurile, ar pune în pericol siguranţa pacienţilor. Din păcate, acest mod de gestionare a lucrurilor s-a întâmplat şi la nivel naţional. Guvernul a procedat profund greşit în modul pompieristic, impredictibil şi incoerent în care a introdus restricţiile pentru a opri creşterea cazurilor de covid.

În loc să testeze populaţia sau măcar segmentele cele mai expuse şi să pună în practică o strategie concretă pentru cel puţin 60 zile, autorităţile au acţionat instinctiv, pe moment, fiind mai degrabă preocupate de luptele politice interne decât de siguranţa populaţiei", mai arată senatorul PSD, Maricel Popa.

Citeste si:
Simona Halep speriată de Omicron, noua tulpină a SARS- CoV -2. Decizia extremă luată de tenismenă
Simona Halep speriată de Omicron, noua tulpină a SARS- CoV -2. Decizia extremă luată de tenismenă
Simona Halep a anunţat că nu va mai participa la turneul demonstrativ din Africa de Sud, după ce în această ţară a apărut o tulpină a virusului Sars-CoV-2, care îi îngrijorează pe...
Anthony Fauci, despre tulpina Omicron: „Este aproape invariabil ca în cele din urmă să se răspândească peste tot”
Anthony Fauci, despre tulpina Omicron: „Este aproape invariabil ca în cele din urmă să se răspândească peste tot”
Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost informat despre cele mai recente evoluţii legate de noua variantă a coronavirusului, Omicron, a transmis sâmbătă, 27 noiembrie, Casa Albă, după ce Marea...