Liviu Dragnea cere ca directorii de scoli sa fie numiti la "sugestia" primarilor

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 23:02
2788 citiri
Liviu Dragnea cere ca directorii de scoli sa fie numiti la "sugestia" primarilor

Vicepresedinte al PSD Liviu Dragnea, a militat, sambata, in timpul Conferintei Extraordinare a PSD Valcea, pentru schimbarea directorilor de scoli si in functie de parerile primarilor partidului si a indemnat-o pe sefa ISJ, Camelia Coroiu (PSD), sa aiba in vedere acest aspect.

Camelia Coroiu ii apostrofase pe unii edili-sefi, in timpul Conferintei extraordinare a PSD Valcea, ca ii cer sa numeasca directorii de scoli, pe alte criterii decat cele legale.

"Sper sa fi inteles gresit ca dumneavoastra, doamna Coroiu, certati primarii. Am rugamintea catre toti directorii de deconcentrate - nimeni nu le cere sa incalce legea - dar nici nu sunt de acord ca solicitarile pe care le fac primarii nostri, de la care toata lumea are pretentii in campanii electorale, sa ramana fara rezolvare", spus Dragnea.

"Daca un primar de localitate are o problema cu directorul scolii, Inspectoratul Scolar este obligat sa se aplece peste aceasta problema. Pentru ca scoala de acolo nu este un domeniu asumat exclusiv de catre Inspectoratul Scolar.

Este a comunitatii, care si-a ales un reprezentant si care este incarcat cu legitimitatea data de votul cetatenilor. Sa tineti cont de ceea ce solicita primarii, pentru ca, pana la urma, baza acestui partid o reprezinta administratia locala", a continuat vicepresedintele PSD.

#Liviu Dragnea numire directori, #directori scoli numiti primari , #stiri politice