UPDATE Liviu Pop demisioneaza din PSD: "Este o decizie grea pentru mine. O sa ma intorc la catedra"

Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 15:03
7028 citiri
UPDATE Liviu Pop demisioneaza din PSD: "Este o decizie grea pentru mine. O sa ma intorc la catedra"
Liviu Pop FOTO Facebook

Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat luni seara, 10 noiembrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook ca a demisionat din Partidul Social Democrat. Motivul pentru care a recurs la acest lucru este modul "ditactorial" in care conduce Gabriel Valer Zetea organizatia PSD Maramures.

UPDATE 15:03: El declarand marti, pentru AGERPRES, ca exclude posibilitatea reluarii activitatilor din viata sindicala si ca intentioneaza sa revina la catedra ca profesor de matematica.

"Nu, nu voi reveni in activitatea sindicala. Sindicatul a fost o etapa din viata mea. Tin legatura cu colegii de la sindicate. Am avut invitatii si propuneri de a colabora cu ei din momentul anuntarii demisiei, chiar azi (marti n.red) am avut o discutie cu un lider important din viata sindicala. Cu drag o sa dau consultanta miscarii sindicale si celei patronale. Deocamdata, raman la ceea ce imi place cel mai mult, adica scoala! 99, 9% e ca o sa ma reintorc la catedra, dar lucrul aceste il voi analiza dupa data de 6 decembrie, pentru ca e campanie electorala si orice lucru pe care l-as face poate fi interpretat in nota electorala. Dupa 6 decembrie, cand se vor linisti toate lucrurile, se va aseza viata politica, normal voi spune mai multe", a spus Liviu Marian Pop, care a fost si ministru al Educatiei.

Senatorul social-democrat a anuntat public retragerea din partid si a subliniat ca nu are in intentie sa se inscrie in alta formatiune politica, el aratand ca este deranjat de faptul ca desi a fost votat de primarii PSD pentru a candida pe un loc eligibil, presedintele Gabriel Zetea l-a eliminat de pe lista trimisa la centru.

"Daca eram nemultumit, faceam cum au facut alti colegi, plecam din PSD la alt partid si candidam. Nu am facut lucrul acesta pentru ca in CEX-ul Maramures, acolo unde au votat primarii, viceprimarii si presedintii de organizatie s-a dat un vot pe doua liste, unul la Senat, si unul la Camera ( Deputatilor). Eu am avut o competitie interna in partid, iar primarii care m-au ales au tintit locurile eligibile, persoanele pe locurile eligibile atat la Camera Deputatilor cat si la Senat, iar motivul pentru care am plecat este conducerea aceasta dictatoriala.

Dupa ce a calcat in picioare presedintele partidului (Gabriel Zetea n.red.) listele PSD Maramures, propunand la Bucuresti alte liste, totusi sa faca un pas in spate. Adica, nu mai conduci a patra campanie electorala cand ultimele trei campanii electorale le-ai pierdut (...) Foarte multi primari au fost nemultumiti ca nu a contat votul lor in stabilirea listelor. In fapt, primarii in viata politica decid listele la parlamentare (...) Acesti primari nu pot sa-si dea demisia, doar primarul din Borsa Sorin Timis n.red.) a spus ca ramane independent, iar ceilalti primari n-au putut sa exprime lucrul acesta, nu pot sa-si dea demisia din partid si pana la urma au considerat ca ceea am facut eu este vointa multor primari din Maramures", a declarat Liviu Marian Pop.

STIREA INITIALA: "Astazi m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine in aceste momente dificile pentru partid", a scris Liviu Pop pe Facebook.

El spune ca nu poate accepta sa faca parte dintr-o organizatie condusa ditactorial de catre Gabriel Valer Zetea "care nu respecta statutul PSD si nici ultimul vot din Comitetul Politic Judetean".

"Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de catre acesta, coroborat cu aceeasi conduita gresita din campania electorala recenta, ma determina sa fac acest lucru. A condus si pierdut ultimele 3 campanii electorale si isi doreste acelasi lucru si pentru a 4 a oara", mai scrie Pop pe Facebook.

El mai spune ca "doamna puternica" din spatelele lui Gabriel Valer Zetea l-a determinat sa nu respecte hotararea democratica a 91 de primari, viceprimari si presedinti de organizatii locale PSD Maramures.

"Raman acelasi om care se va implica in a ajuta pe fiecare maramuresean si nu numai. Totodata, raman alaturi de toti colegii si colaboratorii cu care am lucrat in ultimii ani.

Imi rezerv dreptul de a analiza revenirea in PSD doar dupa ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi presedintele organizatiei PSD Maramures", a conchis Pop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#demisie, #PSD, #motiv, #politica , #stiri politice