Fosta consiliera a Elenei Udrea a fost numita administrator provizoriu al Conpet

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 19:25
3459 citiri
Fosta consiliera a Elenei Udrea a fost numita administrator provizoriu al Conpet
Cladirea Conpet FOTO Facebook

Luminita-Doina Kohalmi-Szabo, fosta consiliera a Elenei Udrea, cand era ministru al Turismului, a fost numita administrator provizoriu al Conpet, incepand cu 8 aprilie, potrivit unui anunt publicat de transportatorul national de titei pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Societatea Conpet informeaza publicul investitor ca, urmare sedintei din data de 23 martie 2021, Consiliului de Administratie a numit provizoriu in calitate de administrator al Conpet pe Kohalmi-Szabo Luminita -Doina, cu o durata a mandatului incepand cu data de 8 aprilie 2021 pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, dar nu mai tarziu de data de 7 august 2021, pe locul ramas vacant urmare renuntarii lui Mesca Darius -Dumitru la mandatul de administrator al societatii.

Decizia Consiliului de Administratie a avut in vedere recomandarea formulata prin Raportul Comitetului de Nominalizare si Remunerare, intocmit urmare evaluarii candidaturii dnei Kohalmi -Szabo Luminita -Doina pentru pozitia de membru in Consiliul de Administratie al societatii", arata anuntul companiei.

Consiliera Elenei Udrea

Luminita-Doina Kohalmi-Szabo a fost consilier al fostului ministru al Turismului Elena Udrea intre 2009-2012. Intre 2012-2014 a fost consiler la Administratia Prezidentiala. Intre 2005-2007 a fost director la Directia Informare si Relatii Publice din Ministerul Apararii, iar ulterior, intre 2007-2009, director adjunct al aceleiasi directii.

Transportatorul national de titei Conpet a inregistrat in 2020 un profit net de 58,9 milioane lei, asemanator celui din 2019 (58,87 milioane lei), in timp ce cifra de afaceri a scazut usor, la 406,92 milioane lei, de la 407,82 milioane lei in 2019.

Din totalul cantitatii de titei, gazolina si condensat din productia indigena de 3,4 milioane tone transportata pe subsistemul tara si livrata in anul 2020, pe calea ferata s-au transportat 1,149 milioane tone (33,8% din cantitatea totala transportata).

Conpet detine o pozitie de monopol pe piata transporturilor de titei prin conducte, neavand astfel concurenti in domeniul sau de activitate. OMV Petrom este clientul care detine cea mai mare pondere in veniturile din transport ale societatii (81,2%).

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, in prezent, se utilizeaza pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului 3.161 km de conducte.

Compania are circa 1.600 de salariati si o capitalizare de 784,37 milioane lei.

Citește și:
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament. În perioada 1990 -...