Mai multi romani vor lua micul dejun cu Barack Obama

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 20:20
5102 citiri
Mai multi romani vor lua micul dejun cu Barack Obama

Presedintele CJ Bihor, Radu Tirle, va lua parte la primul mic dejun cu rugaciune oferit de presedintele american Barack Obama dupa investirea in functie, fiind insotit la acest eveniment de senatorul liberal Cornel Popa si de episcopul ortodox Sofronie Drincec.

Evenimentul va avea loc la Casa Alba, in data de 5 februarie, iar delegatia din Bihor va pleca spre America in data de 2 februarie si va fi formata din Radu Tarle(foto), Cornel Popa si P.S. Sofronie Drincec, informeaza NewsIn.

La micul dejun cu rugaciune oferit de presedintele Barack Obama ar mai putea lua parte, conform spuselor lui Radu Tirle, si primarul orasului Sibiu, Klaus Iohannis, dar si episcopul reformat de Piatra Craiului, Laszlo Tokes.

Seful CJ Bihor se afla la a patra invitatie la o astfel de intrevedere. "Toate invitatiile pentru participanti sunt nominale, insa exista doua tipuri de invitatii: una galbena, pentru cei care au acces in sala in care este si presedintele SUA si una albastra, pentru celelalate doua sali, din vecinatate, unde presedintele poate fi urmarit prin intermediul unui sistem de transmisiune video. Eu si cei pe care i-am dus in America am avut intotdeauna invitatii galbene", sustine Radu Tirle.

Anul trecut, seful CJ l-a luat cu el in America la micul dejun cu presedintele SUA pe fostul ministru de Interne, Cristian David, iar acum doi ani pe fostul deputat Claudiu Pop si pe actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pe atunci prefect.

Seful CJ spune ca va sta peste ocean pana in data de 11 februarie, perioada in care va avea o serie de intalniri in cadrul carora va incerca sa promoveze judetul Bihor.

"Voi sta doua zile in Atlanta - Georgia, unde voi avea intalniri atat cu autoritatile americane, cat si cu membrii comunitatii romanesti de acolo. La fel, voi merge si in Chicago, tot pentru astfel de intrevederi. Vreau sa infratesc judetul Bihor macar cu un stat american", mai sustine Radu Tirle.

Presedintele CJ Bihor, Radu Tirle, este membru marcant al comunitatii evanghelice din Oradea si sustine ca are o serie de avantaje de pe urma acestui lucru cand vine vorba de a stabili relatii in SUA.

Citeste si:
O femeie a câștigat la loterie pentru a treia oară în ultimii 3 ani: "Sunt oameni care joacă în fiecare zi și nu câștigă"
O femeie a câștigat la loterie pentru a treia oară în ultimii 3 ani: "Sunt oameni care joacă în fiecare zi și nu câștigă"
O femeie din statul american Maryland a câștigat la loterie pentru a treia oară în aproximativ trei ani, relatează CNN. În vârstă de 61 de ani, femeia din Comitatul Montgomery a...
Varianta Omicron a coronavirusului pune pe jar toată planeta. Miniștrii sănătății din țările G7, reuniune de urgenţă
Varianta Omicron a coronavirusului pune pe jar toată planeta. Miniștrii sănătății din țările G7, reuniune de urgenţă
Guvernul Marii Britanii, care deţine preşedinţia rotativă a G7, grupul principalelor şapte economii ale lumii, a anunţat duminică seară, 28 noiembrie, convocarea unei reuniuni de urgenţă...