Marii absenti de la discursul presedintelui Basescu

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 14:19
2869 citiri
Marii absenti de la discursul presedintelui Basescu

Discursul presedintelui Basescu despre starea natiunii a fost ascultat fara prea mult interes de catre parlamentari, multi dintre ei venind pe la jumatatea interventiei, iar printre absenti s-au numarat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Pana si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care anuntase ca nu va fi prezent in sala, a ajuns intr-un sfarsit si s-a asezat pentru a schimba doua-trei vorbe cu un alt coleg parlamentar.

Nimic din agitatia provocata de celelalte discursuri ale presedintelui in Parlament nu s-a regasit si la sedinta de plen comun a Parlamentului de miercuri, in care Traian Basescu a vorbit despre situatia politica, economica si sociala a tarii, scrie NewsIn.

La inceputul sedintei, in sala erau prezenti, dupa estimarile presedintelui de sedinta, liberala Norica Nicolai, in jur de 185 de senatori si deputati.

Parlamentarii s-au inmultit pe parcurs, astfel ca la sfarsitul sedintei se inregistra un numar de 250 de alesi veniti sa-l asculte pe presedinte.

Cei mai multi absenti au fost de la PSD. Si liberalii au lipsit in numar mare, bancile din sala de plen a Camerei rezervate lor fiind goale. Fara surprize, pedelistii nu au ratat sedinta, ei fiind singurii care au aplaudat la final discursul presedintelui.

A lipsit de la sedinta liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cel care facuse spectacol la unul din discursurile prezidentiale, cel referitor la condamnarea comunismului.

Vadim a fost neobosit in a-i striga lui Basescu epitete in timpul alocutiunii si tot el a afisat impreuna cu un alt peremist de la Senat deja faimoasa panza cu seful statului pictat dupa gratii, in uniforma de detinut.

De altfel, presedintele peremistilor anuntase inca de saptamana trecuta ca nu va veni la sedinta in care Basescu va vorbi ca sa nu se interpreteze orice miscare a sa, avand in vedere speculatiile despre o apropiere intre PD-L si PRM.

"De ce sa ma mai duc, sa se mai simta umilit o data? Pai numai prezenta mea in banca intai il va umili. El vede ca n-are par, vede cum arat eu - ceva mai binisor decat el - nu-mi tremura nici mainile, citesc si mai bine si atunci de ce sa umilesc eu asa o mandrete de flacau cum e Traian Basescu?", spunea vineri, Vadim.

Nici presedintele liberalilor, premierul Tariceanu, nu a fost prezent, fiind la Cluj, la fabrica Nokia, prilej de regret pentru Mircea Geoana, care a spus ca ii pare rau ca acesta a lipsit, mai ales la un discurs in care i s-au pus la indoiala performantele guvernamentale.

Absent a fost si Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, si Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, plecat din tara.

Mircea Geoana a sosit a sosit spre jumatatea discursului prezidential.

"Eu n-am masina cu girofar", si-a justificat el intarzierea, in fata ziaristilor. Alti presedinti de partid au semnat si ei condica, Marko Belo, UDMR, si Daniela Popa, PC.

Bogdan Olteanu, presedintele Camerei, care a lasat-o pe Norica Nicolai sa conduca sedinta, a sosit si el spre finalul discursului, pe care l-a ascultat dintr-o banca.

Discursul de aproape o ora al presedintelui a parut ca-i plictiseste pe parlamentari. Putini insa si-au gasit alte ocupatii, ca cititul ziarelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Corneli Vadim Tudor, #Ion Iliescu, #discurs, #Traian Basescu , #stiri politice