Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marile socuri politice asteptate in 2014

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 10:11
4131 citiri
Marile socuri politice asteptate in 2014

Daca nici 2014 nu va fi interesant pe plan politic, inseamna ca niciun alt an nu mai e. Asteptam atat de multe evenimente de zici ca-l asteptam pe Mosu'. Bineinteles, daca Mosu' ar aduce condamnari rasunatoare, mari rupturi politice sau batalii crancene.

1. Ruperea USL

Asta e deja un no brainer cum spun americanii. La mintea cocosului, pe romaneste. Cam toata lumea o asteapta, cu exceptia celor naivi si fanatici. Bine ca mai sunt si din astia!

Cei care stiu cum stau lucrurile isi dau seama ca USL nu mai are viata lunga. Ar fi o mare, uriasa minune ca PSD si PNL sa ramana "prietene". Daca va uitati la toate miscarile din ultimul timp, vedeti ca fiecare se pregateste pentru ruptura asta. Mai ales PSD, care si-a "amenajat" deja o alta majoritate guvernamentala, dar si alibiul - caraghios, de altfel - ca "iata, Crin Antonescu s-a inteles cu Traian Basescu".

Un cutit in spatele lui Antonescu

Problema care se pune acum e nu daca se rupe USL, ci cum s-o faci cat mai avantajos pentru tine, fie ca te cheama Victor Ponta, fie ca te cheama Crin Antonescu.

2. Condamnari grele "de tot"

Anul asta vom vedea niste condamnari "tari". Nu este exclus sa le avem chiar de la inceputul anului. O multime de oameni importanti, precum Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Relu Fenechiu si multi altii asteapta sentinte definitive.

Pentru ca sunt multi si, statistic, n-au cum sa scape toti, dar si pentru ca unii au condamnari in prima instanta, indraznesc sa risc si sa spun ca vom vedea alti "grei" in puscarie.

Deputati, senatori, primari, presedinti de Consilii Judetene asteapta si ei sentinte in 2014.

O parte din ei vor fi scosi definitiv de pe scena politica.

3. Imperiul contraataca

Avem si reversul medaliei. "Martea neagra" din 10 decembrie, in care parlamentarii s-au ridicat deasupra legii, nu poate fi o intamplare razleata. Adunatura penalilor va face orice pentru a scapa de puscarie. Inclusiv inca o "marte neagra" Sau 10.

4. Trucuri murdare la prezidentiale

La cat de mare e miza, nu ne putem astepta sa se joace corect. De fapt, se va juca foarte-foarte incorect, dur, mizerabil.

5. Plecarea lui Basescu

La sfarsitul lui 2014 se vor implini 10 ani de cand politica romaneasca se invarte in jurul lui Traian Basescu. Nici macar Ion Iliescu nu a avut impactul asta. Lucru care se va schimba.

Fara Basescu in prim-plan, scena se va schimba si ea. Fundamental. "Omul negru" pentru unii, "aparatorul democratiei" pentru altii, presedintele a modelat intreaga perioada. Din pacate pentru el, mostenirea pe care o lasa nu e solida, nu va avea un "urmas" care sa-i continue linia.

Noul presedinte, oricare ar fi, va fi total-total diferit de Traian Basescu. Iar asta va schimba, intr-un fel sau altul, Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#evenimente politice 2014, #socuri politice 2014 , #stiri politice