Deputat PSD: ”Iar i-a crescut lui Superman-Cîţu economia. Aşa e când pui un premier prăfuit”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 12:55
2333 citiri
Deputat PSD: ”Iar i-a crescut lui Superman-Cîţu economia. Aşa e când pui un premier prăfuit”
Marius Budăi, deputat PSD FOTO Facebook/ Marius Budăi

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat că ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu încă nu a reuşit să simtă creşterea economică anunţată de Florin Cîţu, din moment ce a anunţat că nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor.

„Iar i-a crescut lui Superman-Cîţu economia, ne anunţă prăfuitul (aşa cum i-a zis Orban) încă de la prima oră. Pe semne că ministrul Educaţiei nu a apucat să simtă creşterea lui Cîţu, din moment ce a anunţat că nu mai are bani de salarii pentru profesori. Mai ştiţi cum ne acuzau pe noi, lună de lună, că nu mai avem bani de salarii!? Noi am avut, ei nu!

Tot aşa ne acuzau că ne împrumutăm prea mult, dar ei au dus datoria publică la peste 50% din PIB. La fel ne acuzau că nu ne vom încadra în deficitul de 3% din PIB (am făcut-o), dar ei l-au dus la 10% din PIB. Şi, cu toate acestea, nu au sprijinit mediul de afaceri, nu au mărit alocaţii, salarii şi pensii, iar acum nu mai au nici bani să le plătească. Aşa e când pui un premier prăfuit!”, a scris Marius Budăi, miercuri pe Facebook.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară „atât de bună” încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista „o problemă cu plata salariilor” angajaţilor din sistem. El a mai susţinut, în acest context, că pentru a plăti salariile, „îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”

#marius budai, #Florin Citu, #premier, #PSD, #crestere economica , #stiri politice