Marko Bela: UDMR e la guvernare in Covasna si Harghita

Joi, 05 Martie 2009, ora 20:32
1853 citiri
Marko Bela: UDMR e la guvernare in Covasna si Harghita

UDMR considera ca in judetele Covasna si Harghita se afla "la guvernare", desi Uniunea nu mai face parte din Guvernul Romaniei.

Liderul UDMR, Marko Bela, aflat joi la Arcus, in judetul Covasna, a apreciat ca recentele vizite ale ministrilor din Cabinetul Boc in Covasna si Harghita sunt privite de catre UDMR ca un "parteneriat", Uniunea nesimtind ca ar fi in pericol de a-si pierde electoratul din aceste judete, informeaza AmosNews.

Marko Bela a subliniat ca UDMR nu e intr-o competitie cu reprezentantii Guvernului ci intr-un "parteneriat" ce sustine dezvoltarea judetelor Covasna si Harghita.

"Impreuna cu colegii mei, am fost la Cotroceni, la o discutie cu domnul Traian Basescu, unde am clarificat ca nu in competitie cu UDMR, ci in parteneriat cu UDMR, concepe si domnia sa impunerea, in continuare, a unor proiecte de dezvoltare infrastructurala in cele doua judete", a explicat Marko Bela.

Presedintele UDMR a mai aratat ca nici nu ar exista o alta solutie, deoarece, chiar daca UDMR se afla in prezent in opozitie, in judetele Covasna si Harghita se afla de fapt "la guvernare", conducand administratiile locale.

Covasna si Harghita, definite prin "Tinutul Secuiesc"

Presedintele UDMR, Marko Bela, crede ca, desi politicienii romani refuza sa se refere la judetele Covasna si Harghita cu apelativul "Tinutul Secuiesc", acestia "se gandesc totusi la acelasi lucru".

Marko Bela a declarat ca desi politicienii romani contesta denumirea de "Tinutul Secuiesc", judetele Covasna si Harghita sunt privite totusi ca o zona aparte a tarii.

"Exista, probabil, o astfel de incercare de a privi separat cele doua judete dar ei insisi, defapt, pomenesc mereu impreuna cele doua judete, Covasna si Harghita si indiferent daca le numesc astfel sau "Tinutul Secuiesc", ne gandim la acelasi lucru si anume ca este vorba de o zona traditionala a Romaniei (...)", a explicat Marko, potrivit caruia, cele doua judete, impreuna, sunt "mai puternice".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#UDMR guvernare, #Marko Bela, #guvernare Covasna Harghita, #Tinutul Secuiesc , #stiri politice