Masca ar putea sa fie obligatorie in unele parcuri din Bucuresti si in Centrul Vechi. Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide astazi

Sambata, 15 Mai 2021, ora 11:03
5199 citiri
Masca ar putea sa fie obligatorie in unele parcuri din Bucuresti si in Centrul Vechi. Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide astazi
Centrul Vechi, Bucuresti FOTO Facebook/ Bucharest Nights

Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti se reuneste sambata, pentru a decide masuri pe plan local in urma relaxarii restrictiilor impuse ca urmare a scaderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunta ca impreuna cu mai multe institutii se va decide care sunt zonele in care la nivelul orasului va fi in continuare valabila obligativitatea purtarii mastii de protectie sanitara.

Prefectul municipiului Bucuresti anunta ca sambata, la orele pranzului, va avea loc o sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti.

"Analizam si noi, conform Hotararii de Guvern, care ar fi zonele aglomerate (...) peste cele care sunt deja prevazute in Ordinul comun al Ministerelor de Interne si de Sanatate, si sa ajustam masurile pe care le aveam in ultima hotarare a CMBSU fata de noile masuri de relaxare care au fost hotarare azi noapte", a afirmat Alin Stoica intr-o interventie telefonica la Digi 24..

Prefectul a precizat ca in cadrul sedintei se va discuta despre identificarea acelor zone care se pot aglomera si unde va fi obligatorie purtarea in continuare a mastii de protectie.

"Suntem in discutii atat cu DSP cat si cu Politia si cu ISU sa vedem daca putem sa identificam si sa le si precizam intr-o hotarare. Ne gandim la zonele pietonale, de exemplu, stim ca in Centrul Vechi se pot crea aglomerari, mai ales ca se vor deschide acum toate restaurantele, unele dintre parcuri, in weekend-uri se aglomereaza, arterele comerciale de asemenea sunt destul de aglomerate, dar urmeaza sa discutam. Conform hotararii pe zonele pe care le identificam ca fiind cu potential de aglomerare se va institui obligativitatea purtarii mastii in zonele respective", a explicat prefectul.

Acesta a mentionat ca deciziile luate in cadrul sedintei vor avea aplicabilitate imediata, subliniind ca "nu sunt exceptii la exceptii, ci este zona de reglementare rezervata comitetelor pentru situatii de urgenta la nivel local".

"Incepand cu data de 15.05.2021, se propune mentinerea portului mastii de protectie, in spatiile deschise, doar in statiile pentru transportul in comun, piete, targuri si zonele in care sunt desfasurate mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de intruniri, pe perioada desfasurarii acestora, precum si alte zone cu potential de aglomerare", prevede hotararea adoptata de Guvern vineri seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#Bucuresti, #centru vechi, #parcuri, #masca , #stiri politice