Mazare: Basescu controleaza institutiile, dar nu poate controla Constanta

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 21:14
2551 citiri
Mazare: Basescu controleaza institutiile, dar nu poate controla Constanta
Foto: Antena3

Liderul PSD de Constanta, primarul Radu Mazare, sustine ca batalia pe ministerul de Interne s-a dat de fapt pentru ca DGIPI sa nu intre pe mana lui Traian Basescu, acesta controland in acest moment toate institutiile statului.

Intr-o emisiune la Antena 3, Mazare a explicat: "din fericire alegerile le decid oamenii, insa in toata competitia asta politica, cel putin in ultimii 5 ani de zile, cel care s-a folosit de asemenea instrumente represive a fost Basescu. (...) Are toti procurorii, ANI, toate institutiile de control sunt controlate de Basescu. Toti procurorii sunt ai lui Basescu", a sustinut el, precizand ca DNA a fost pus pe urmele lui pentru ca seful statului "nu poate sa controleze Constanta", care este controlata de el, din moment ce a fost ales cu peste 60% a treia oara.

Intrebat de moderatorul emisiunii de ce sustine ca SRI ar fi controlat de Traian Basescu in conditiile in care director este George Maior, fost lider PSD, Mazare a raspus zambind ca toata lumea stie ca acolo "adjunctul conduce", referindu-se la Florian Coldea, considerat un apropiat al sefului statului.

"La SRI adjunctul conduce, hai sa punem adevarul pe masa! Astea sunt informatiile pe care le am eu, pe surse, de la cativa care lucreaza in SRI si care nu il halesc pe Basescu", a dezvaluit primarul Constantei sustinand ca a avut filaje permanente si ca ofiterii respectivi nu se bucura deloc ca sunt pusi sa il "fileze pe Mazare" pentru ca "sunt profesionisti si ar vrea sa se ocupe de altele".

"Este o increngatura in dosare si servicii si cu procurorii, ca daca ar iesi la iveala ar urla toata tara asta", a mai avertizat Radu Mazare.

Pe de alta parte, in opinia sa, PSD nu a iesit deloc sifonat de la guvernare."Eu nu cred ca PSD a iesit sifonat, cred ca a iesit demn, eu m-am simti bine. E bine cand si colegii tai au coloana vertebrala", a declarat Mazare, precizand ca inca de acum noua luni "am spus clar si vehement ca nu avem ca sa cautam la guvernare".

"Eu le-am zis din decembrie ca nu poti sa faci intelegere cu Satana", a mai declarat el, marturisind ca, de fapt, PSD nu a avut un cuvant de spus in fosta guvernare PD-L - PSD.

"Puterea asta 9 luni nu a fost impartita si deciziile nu s-au luat de comun acord. De fapt in guvern ce decide primul ministru asta este. Ministrii sunt sau nu consultati, dar semnatura e a primului ministru", a explicat primarul Constantei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Radu Mazare Basescu, #Mazare iesire guvernare PSD, #Mazare conducere SRI , #stiri politice