Ziare.com

Melescanu: Copiii penelistilor nu candideaza

Luni, 02 Martie 2009, ora 17:55

   

Melescanu: Copiii penelistilor nu candideaza
Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat luni ca s-au depus 42 de dosare de candidaturi pentru alegerile la Parlamentul European, printre care nu se numara fostul ministru al Culturii, glumind ca printre cei inscrisi nu se afla niciun copil al vreunui lider.

"Dintre copiii nostri nu candideaza nimeni", a comentat liderul PNL.

Potrivit lui Melescanu, printre cei care si-au depus deja candidatura pentru PE se numara cei sase europarlamentari, precum si Tiberiu Barbuletiu, Adrian Cioroianu, Victor-Lucian Ionescu, Ioan Mortun, Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, Radu Surugiu, Ioan Timis, Horia Victor Toma, Smaranda Enache, Helvig Eduard, Radu Roatis, Cristian Cojocaru.

"Domnul ministru Adrian Iorgulescu nu si-a depus dosar, am inteles ca probabil nici nu-l va depune", a adaugat el.

Melescanu, in calitate de presedinte al comisiei care analizeaza candidaturile la PE, a informat ca, pana in prezent s-au depus 42 de candidaturi pentru euroscrutin.

"Urmeaza ca in cursul zilei de maine (marti- n.red.) sa avem o prima trecere in revista a acestor dosare, intrucat exista criterii eliminatorii pentru admiterea pe lista si de performanta politica", a afiormat el.

Printre criteriile eliminatorii, vicepresedintele PNL le-a mentionat pe cele ale Coalitiei pentru un Parlament Curat, studii universitare, vechime minima de trei ani, cunoasterea cel putin a unei limbi straine, angajamentul scris ca in cazul in care vor fi alesi, eurodeputatii vor activa in cadrul grupului liberal din PE.

Pe de alta parte, Melescanu a afirmat ca cei care intentioneaza sa candideze vor trebui sa prezinte un proiect politic pe care sa-l promoveze in Parlamentul European.

"Se puncteaza in plus si experienta in activitatea politica, in administratia publica centrala si locala, prezenta la lucrarile Parlamentului, daca e cazul, functii de conducere in structurile PNL, studii de masterat sau doctorat, etc", a afirmat Melescanu.

Guvernul va stabili data alegerilor europarlamentare in sedinta de saptamana viitoare, printr-o Hotarare de Guvern, a anuntat sambata la Realitatea TV premierul Emil Boc, precizand ca scrutinul va avea loc la inceputul lunii iunie, in vreme ce prezidentialele ar putea avea loc inainte de 15 decembrie.

Citeste mai multe despre candidati PNL europarlamentare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 578 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

URAAAAAAA!!!

Acelasi sistem NU S-A SCHIMBAT NIMIC tot comunistii cu odraslele lor.
-LICA GHEORGHIU
-NICU CEAUSESCU
-ELENA BASESCU
Vom lupta neabatut pentru a pune an practica maretele INDICATII a tovarasului mult iubit GHEORGHIU CEAUSESCU BASESCU.URAAAA!URAAAA!URAAAAA!

 

ASA-I MAI MOS COLONEL

Da nepoatele liberalelor lipite de matale ca marca de scrisoare pot vota legi in senat fara macar sa candideze ?
Mai pe sleau , dau o fuga de la coltul strazii cand se plictisesc din lipsa de clienti pana in senat sa se deconecteze votand?
Si cand le cauta presa , sar pe geam din casa poporului?

 

SI BINE FAC!

ASTA ARATA CA PROSTIA NU ESTE MOLIPSITOARE.

 

Pai , asa da

Bravo ! Copii destepti . Ei se ocupa de afacerile parintilor . Oricum se castiga bani mai multi , si experienta .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor