Mesajul presedintelui Klaus Iohannis catre romanii din diaspora: "Va purtam in gand pe toti cei care sunteti departe de casa"

Duminica, 30 Mai 2021, ora 10:47
3190 citiri
Mesajul presedintelui Klaus Iohannis catre romanii din diaspora: "Va purtam in gand pe toti cei care sunteti departe de casa"
Presedintele Klaus Iohannis/ FOTO Facebook

Pesedintele Klaus Iohannis a trasmis, duminica, un mesaj de Ziua Romanilor de Pretutindeni, zi speciala dedicata diasporei.

"Va purtam in gand pe toti cei care sunteti departe de casa si de cei dragi si stim cat de dificil v-a fost in acest ultim an", a transmis seful statului.

"Dragi romani de pretutindeni, din tara si din strainatate, sarbatorim in ultima duminica a lunii mai Ziua Romanilor de Pretutindeni, o zi speciala, dedicata diasporei. Va purtam in gand pe toti cei care sunteti departe de casa si de cei dragi si stim cat de dificil v-a fost in acest ultim an de grea incercare, in care, din cauza pandemiei, au fost necesare masuri speciale de protectie. Va multumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ati dat dovada si solidaritatea pe care ati manifestat-o fata de cei ramasi in tara. In timpul gravei perioade pandemice, multi romani din strainatate s-au intors, nu numai cu gandul, in tara natala, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasa", a transmis, duminica, seful statului.

Iohannis a afirmat ca multe alte familii au fost insa despartite din cauza contextului epidemiologic.

"Vaccinarea impotriva COVID-19 ne ofera acum posibilitatea sa punem capat pandemiei si sa ne reluam toate activitatile in siguranta, sa putem calatori din nou pentru a ne reuni cu cei dragi", a mai transmis presedintele.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre Romania post-pandemie.

"Depasirea crizei sanitare ne va permite sa ne concentram toate eforturile asupra unui obiectiv de o insemnatate fundamentala: construirea Romaniei post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investitii masive in toate domeniile, tara noastra va intra intr-un amplu proces de dezvoltare si reforme. Avem nevoie de talentul si competenta tuturor romanilor pentru a cladi impreuna o tara prospera, care ofera oportunitati si sanse reale tuturor, o tara in care concetatenii nostri plecati peste granite sa revina cu bucurie", a incheiat seful statului.

Incepand cu anul 2015, in ultima duminica a lunii mai este aniversata Ziua romanilor de pretutindeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
Apelul președintelui Klaus Iohannis, după ce Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete
Apelul președintelui Klaus Iohannis, după ce Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete
România condamnă ferm atacul Iranului împotriva Israelului, este mesajul transmis duminică de preşedintele Klaus Iohannis, care face apel la evitarea unei escaladări a conflictului în zonă....
#Klaus Iohannis, #presedinte, #Romania, #diaspora , #stiri politice