Ministerul Turismului acuza din nou Jurnalul National de dezinformare

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 19:28
1401 citiri
Ministerul Turismului acuza din nou Jurnalul National de dezinformare

Ministerul Turismului reactioneaza la acuzatiile aparute in Jurnalul National, privind noul contract de acordare a peste 100.000 euro firmei JC Decaux, precizand ca respinge "speculatiile din articolul citat referitoare la o asa-zisa legatura intre campania electorala aflata in derulare in tara si campania de promovare a Romaniei in Italia".

"Subliniem ca cea din urma nu are de-a face nici cu oameni politici, nici cu partide, ci foloseste imaginea celui mai cunoscut fotbalist roman in Italia, Cristian Chivu. Promovarea destinatiilor romanesti in lume este un important mijloc de crestere a circulatiei turistice spre Romania si una dintre principalele atributii prevazute de lege in sarcina Ministerului Turismului. In aceste conditii, Ministerul Turismului va continua sa-si indeplineasca obligatiile legale, prin promovarea pe plan international a Romaniei ca destinatie turistica, indiferent de agenda politica si in ciuda tuturor incercarilor de discreditare", se arata in comunicatul de presa remis redactiei Ziare.com.

"Desi ministerul a raspuns prompt cererii ziaristei de la Jurnalul National, indicand unde poate consulta documentatia de achizitie, aceasta a preferat sa publice date contrarii celor existente in documentele oficiale", continua documentul.

"In documentatia descriptiva disponibila pe site-ul nostru, se precizeaza ca baza legala a achizitiei o constituie OG nr. 34/2006, care reglementeaza acest domeniu, cu modificarile si completarile ulterioare. Cu toate acestea, in articol se aprecieaza ca "Udrea continua sa faca achizitii de publicitate outdoor dupa bunul plac". Precizam ca Ministerul Turismului a respectat toate prevederile legale in derularea acestei achizitii: procedura este una perfect legala, aceea de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, iar motivul utilizarii ei este, de asemenea, in concordanta cu actul normativ citat", se arata in comunicat.

"De asemenea, in articol se afirma ca "Anuntul de achizitie nu a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice", dar legea nu prevede, in cazul de fata, o astfel de cerinta. Afirmatia denota nu doar necunoasterea legii din partea autorului articolului, ci si lipsa de respect fata de cititori, prin publicarea de date false, neverificate, desi o simpla consultare a institutiei ar fi lamurit situatia. Cu atat mai mult cu cat, dand dovada de maxima transparenta, ministerul postase deja anuntul de achizitie atat pe site-ul propriu, cat si pe site-ul dedicat achizitiilor de acest tip, www.publicitatepublica.ro, desi nu avea nicio obligatie legala in acest sens".

In fine, documentul conchide ca "alte erori ce apar in text sunt cele conform carora achizitia in cauza este cand "o licitatie" cand "o selectie", desi procedura specificata este, repetam, aceea de negociere. In acest caz, este vorba fie de o confuzie grava din partea autorului in privinta termenilor de specialitate din domeniul achizitiilor publice, fie de intentia voita de dezinformare, prin utilizarea altor denumiri decat cele reale".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Minister Turism replica, #Minister Turism licitatie, #Minister Turism Jurnalul National , #stiri politice