Ministerul Turismului sustine ca "dosarul Udrea" nu a fost finalizat

Luni, 01 Februarie 2010, ora 22:56
1039 citiri
Ministerul Turismului sustine ca "dosarul Udrea" nu a fost finalizat

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a negat, luni, informatiile aparute "pe surse" la sfarsitul saptamanii trecute conform carora Curtea de Conturi ar fi finalizat ancheta declansata inca de anul trecut.

Astfel, MDRT sustine, intr-un comunicat, ca reprezentantii Curtii de Conturi inca lucreaza la acest dosar.

"Controlul Curtii de Conturi la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a fost finalizat. In prezent, la MDRT, o echipa formata din trei reprezentanti ai Curtii de Conturi efectueaza actiuni de control pornind de la sesizarea Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, pentru actiuni de promovare a turismului si a imaginii Romaniei.

Este regretabil ca, in ultimele zile, s-au vehiculat informatii care nu au nicio legatura cu realitatea, fara ca Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sa i se ceara un punct de vedere oficial cu privire la aceasta tema", se arata in comunicatul institutiei, remis Ziare.com.

Vacaroiu confirma: Curtea de Conturi a finalizat dosarul "Udrea"

La sfarsitul saptamanii trecute, Inpolitics publica o declaratie a presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, conform careia ancheta in cazul ministerului condus de Elena Udrea ajunsese la final, urmand ca raportul sa fie trimis in cel mai scurt timp Camerei Deputatilor.

Acum cateva luni, Comisia parlamentara care a anchetat situatia de la Ministerul Turismului a recomandat inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Elena Udrea, pentru deturnare de fonduri in cazul programului "Paste in Bucovina".

Ministrul Turismului a fost acuzat, atunci, de deturnare de fonduri, uzurpare de calitati oficiale, abuz in serviciu contra intereselor publice etc. Comisia a solicitat, totodata, Camerei Deputatilor sa aprobe sesizarea Curtii de Conturi pentru verificarea cheltuielilor banului public in actiunile: Romania Land Of Choice, contractele de publicitate internationala, contractul evenimentului "Paste in Bucovina", contractul pentru realizarea evenimentului "Lumina la malul marii" si pentru concertul Goran Bregovici.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Udrea ancheta Curtea Conturi, #ancheta Udrea finalizata , #stiri politice
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
'Baietii cu ochii de varani n-au fost pregatiti sa accepte deznodamantul'... si au reluat 'spalatul rufelor'...